যদি আপুনি হাৰ্ট এটেক বা ষ্ট্ৰোকৰ পৰা আঁতৰি থাকিব বিচাৰে তেন্তে বেছি কণী নাখাব, নহ’লে আপুনি গুৰুতৰভাৱে অসুস্থ হৈ পৰিব পাৰে। এক গৱেষণাত প্ৰকাশ পাইছে যে আমাৰ খাদ্যত কলেষ্টেৰলৰ পৰিমাণ ইমানেই কম যে তেজৰ কলেষ্টেৰলৰ ওপৰত ইয়াৰ প্ৰভাৱ অতি কম। এটা কণী খালে শৰীৰত কোনো সমস্যাৰ সৃষ্টি নহয়। এটা কণী একেবাৰে খালে তেজত কলেষ্টেৰলৰ সম্ভাৱনা বা হৃদৰোগৰ সম্ভাৱনা বাঢ়ি নাযায়।বেছিকৈ কণী খালে হাৰ্ট এটেকৰ সম্ভাৱনা বৃদ্ধি পায়!
ভাৰতীয় খাদ্যত কণীৰ বিশেষ গুৰুত্ব আছে। কাৰণ ইয়াত প্ৰটিন আৰু আন বহুতো পুষ্টিকৰ উপাদান থাকে। অৱশ্যে কণীৰ কুহুমৰ ফলত হৃদৰোগৰ সম্ভাৱনা বৃদ্ধি পায়। বিশ্বাস কৰা হয় যে কণীৰ কুহুমত উচ্চ কলেষ্টেৰল থাকে যাৰ ফলত হৃদৰোগৰ সম্ভাৱনা বৃদ্ধি পায়। ইয়াৰ লগতে ষ্ট্ৰোকৰ আশংকাও থাকে। এনে পৰিস্থিতিত প্ৰশ্ন উত্থাপন হয় যে সঁচাকৈয়ে কণীৰ কুহুম খালে হাৰ্ট এটেক বা ষ্ট্ৰোকৰ সম্ভাৱনা বৃদ্ধি পায় নেকি?
কণীৰ লগত জড়িত এটা সমস্যা হ’ল যে কণীৰ কুহুম হৃদযন্ত্ৰৰ স্বাস্থ্যৰ বাবে বেয়া। বিশ্বাস কৰা হয় যে কণীৰ কুহুমত কলেষ্টেৰলৰ পৰিমাণ বেছি আৰু ইয়াৰ ফলত ধমনীত চৰ্বি জমা হয়, যাৰ ফলত হৃদৰোগ, হাৰ্ট এটেক আৰু ষ্ট্ৰোকৰ সম্ভাৱনা বৃদ্ধি পায়।
বেছিভাগ মানুহৰে তেজৰ কলেষ্টেৰলৰ মাত্ৰাত খাদ্যৰ কলেষ্টেৰলৰ প্ৰভাৱ কম। দৰাচলতে গৱেষণাৰ পৰা দেখা গৈছে যে বেছিভাগ মানুহেই তেজৰ কলেষ্টেৰলৰ মাত্ৰাত কোনো প্ৰভাৱ নেপেলোৱাকৈ বা হৃদৰোগৰ সম্ভাৱনা বৃদ্ধি নকৰাকৈ প্ৰতিদিনে এটাকৈ কণী সেৱন কৰিব পাৰে। কণীৰ কুহুম সুষম খাদ্যৰ এক স্বাস্থ্যকৰ অংশ হ’ব পাৰে কাৰণ ইয়াত মগজুৰ কাৰ্য্যক্ষমতা আৰু যকৃতৰ স্বাস্থ্যৰ বাবে গুৰুত্বপূৰ্ণ কলিনকে ধৰি কেইবাটাও প্ৰয়োজনীয় পুষ্টিকৰ উপাদানৰ সমৃদ্ধ উৎস। ইয়াৰ উপৰিও ইয়াত ভিটামিন ডি থাকে, যিটো হাড় মজবুত আৰু সুস্থ ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতাৰ বাবে গুৰুত্বপূৰ্ণ। ইয়াৰ উপৰিও কণী প্ৰটিনৰ এক উৎকৃষ্ট উৎস আৰু ই ওজন হ্ৰাস আৰু ওজন নিয়ন্ত্ৰণত সহায় কৰিব পাৰে। দৰাচলতে গৱেষণাৰ পৰা দেখা গৈছে যে ব্ৰেকফাষ্টত কণী খালে ভোক কমি যায় আৰু গোটেই দিনটোত মানুহে কম কেলৰি খোৱাত সহায় কৰিব পাৰে।