আপোনাৰ চাহপাত চাহৰ তেতেলী পাত ঔষধি গুণেৰে ভৰপূৰ। কাৰ্বহাইড্ৰেট, প্ৰটিন, কেলৰি, পটাছিয়াম আৰু মেগনেছিয়ামৰ দৰে পুষ্টিকৰ উপাদান ইয়াত থাকে, স্বাস্থ্যৰ বাবে উপকাৰী। আপুনি জানি আচৰিত হ’ব যে তেতেলীৰ পাতৰ পৰা বহুতে চাহ বনাই পান কৰে। এই চাহ স্বাস্থ্যৰ বাবে অতি উপকাৰী। তেতেলীৰ পাতৰ চাহে বহু ৰোগ নিৰাময়ৰ কাম কৰে।তেতেলীৰ পাত পানীৰে সিজাই লওক। তাত হালধী, আদা আৰু ২-৩ টা পদিনা পাত দিব। এই সকলোবোৰ ভালকৈ উতলিলে তাৰ পিছত ফিল্টাৰ কৰক। এতিয়া মৌ মিহলি কুহুমীয়া চাহ খাব।
তেতেলীৰ পাতৰ চাহ ওজন কমাবলৈ উপকাৰী। এই চাহত মেদবহুলতা প্ৰতিৰোধী গুণ পোৱা যায়। ইহঁতে বিপাকীয় ক্ৰিয়া বৃদ্ধি কৰে আৰু ওজন কমোৱাত সহায় কৰে।তেতেলীৰ পাতত এন্টিঅক্সিডেন্ট আৰু ফ্লেভন’ইড থাকে। হৃদযন্ত্ৰৰ লগত জড়িত সমস্যাবোৰ দূৰ কৰিবলৈ কাম কৰে। এই চাহ কলেষ্টেৰল কমোৱাতো উপকাৰী।
তেতেলী পাতৰ চাহ খালে পাচনতন্ত্ৰৰ বাবে উপকাৰী। ইয়াক পান কৰিলে হজম শক্তি উন্নত হয়। এই চাহে পেটৰ লগত জড়িত সমস্যা দূৰ কৰে।তেতেলীৰ পাতত এন্টিঅক্সিডেন্ট থাকে। ই ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধিৰ কাম কৰে। তেতেলী পাতৰ চাহ খালে চৰ্দি আৰু ফ্লুৰ দৰে সংক্ৰামক ৰোগৰ আশংকা দূৰ হয়।