শীত কাল আৰম্ভ হৈছে। খাদ্যৰ ক্ষেত্ৰত এই ঋতুটো সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ বুলি গণ্য কৰা হয় কিয়নো আমাৰ শৰীৰে অধিক উপনিবেশ জ্বলায়। সেইকাৰণে ঠাণ্ডাত ডাঠ হোৱাৰ আশংকা দ্বিতীয় ঋতুতকৈ কম।শীতকালত, আমি খাদ্যৰ পৰিমাণ অলপ বৃদ্ধি কৰিব পাৰোঁ আৰু খাদ্যত মোটা খাদ্যশস্য অন্তৰ্ভুক্ত কৰিব পাৰোঁ, এজন যুৱেদা আৰু নেচাৰোপেথি বিশেষজ্ঞ ড. কিৰণ গুপ্তাই কয়। এই ঋতুত হজম উন্নত হয় আৰু মোটা খাদ্যশস্যই শৰীৰগৰম ৰখাত সহায় কৰে।শীতকালৰ আৰম্ভণিৰ পৰা খাদ্যত মাকৈ, জোৱাৰ, বজৰা আৰু ৰাগি অন্তৰ্ভুক্ত কৰিব। তেওঁলোকৰ পৰা প্ৰস্তুত কৰা বিভিন্ন ব্যঞ্জন খোৱাটো এটা ভাল বিকল্প। যেনে ওটমিল, ব্ৰেড বা ডোচা। তেওঁলোকৰ পৰা প্ৰস্তুত কৰা ব্যঞ্জনে ওজন নিয়ন্ত্ৰণ কৰাত আৰু শৰীৰগৰম ৰখাত সহায় কৰে। এই ঋতুত বিভিন্ন ধৰণৰ পাচলি সহজে উপলব্ধ, বিশেষজ্ঞসকলে কয়। আপুনি চুপ বনাব পাৰে আৰু সেইবোৰ পান কৰিব পাৰে। চুপে শৰীৰত পানী আৰু পুষ্টিৰ অভাৱ পূৰণ কৰে। আপুনি সেইবোৰত অলপ জালুকৰ গুৰি ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰে। মিশ্ৰিত পাচলিৰ চুপত থকা এণ্টিঅক্সিডেণ্টবোৰে ৰোগৰ সৈতে যুঁজ দিয়াৰ ক্ষমতাও বৃদ্ধি কৰে।