প্ৰায়বোৰ ঘৰতে প্ৰতিদিনে কণী খাই। কণীত প্ৰ’টিন, ভিটামিন বি ২ (ৰাইব’ফ্লেভিন), ভিটামিন বি ১২, ভিটামিন ডি, ক’লিন, আইৰণ আৰু ফ’লেটকে ধৰি বিভিন্ন প্ৰয়োজনীয় পুষ্টিকৰ উপাদান থাকে। দৈনিক কণী খোৱাটোৱে শৰীৰৰ সামগ্ৰিক বিকাশত সহায় কৰে। কিন্তু কণী স্বাস্থ্যকৰ হোৱাৰ লগতে পুষ্টিকৰ হোৱাটো কোনো কথা নহয়। কণীত খাদ্যৰ কলেষ্টেৰল প্ৰচুৰ পৰিমাণে থাকিলেও ই অস্বাস্থ্যকৰ নহয় আৰু খাদ্যত থকা কলেষ্টেৰলৰ পৰা পৃথক, যেনে ট্ৰেন্স ফেট আৰু চেচুৰেটেড ফেট বেছি থকা কলেষ্টেৰল।
কণীত পুষ্টিকৰ উপাদান থাকে, প্ৰতিটো ডাঙৰ কণীৰ কুহুমত প্ৰায় ১৮৬ মিলিগ্ৰাম কলেষ্টেৰল থাকে, যিটো দৈনিক ৩০০ মিলিগ্ৰামৰ পৰামৰ্শ দিয়া সীমাতকৈ অধিক। কিছুমান গৱেষণাই সুস্থ জনসংখ্যাৰ বাবে প্ৰতি সপ্তাহত ২-৪টা কণী আৰু হৃদযন্ত্ৰৰ ৰোগ (CVD) আৰু টাইপ ২ ডায়েবেটিছ ৰোগীৰ বাবে তাতোকৈ বেছি কণী সেৱন সীমিত কৰাৰ পৰামৰ্শ দিয়ে।
প্ৰতি সপ্তাহত ২-৭টা কণী খালে এইচ ডি এল কলেষ্টেৰলৰ মাত্ৰা উচ্চ বজাই ৰখাত সহায় কৰে।