যদি আপুনিও বয়স বৃদ্ধিৰ লগে লগে আপোনাৰ স্মৃতিশক্তি বজাই ৰাখিব বিচাৰে(Egg) তেন্তে এই সমস্যাৰ সমাধান হল কণী। শেহতীয়াকৈ কেলিফৰ্ণিয়া বিশ্ববিদ্যালয়ৰ ছান ডিয়েগোৰ গৱেষকসকলে এক অধ্যয়নত এই কথা জানিব পাৰিছে যে নিয়মিতভাৱে কণী খোৱা প্ৰাপ্তবয়স্কসকলৰ স্মৃতিশক্তি উন্নত হোৱাৰ সম্ভাৱনা বেছি। বিশেষকৈ মহিলাৰ কণী খোৱাৰ ফলত জ্ঞানমূলক কাৰ্য্য উন্নত কৰাত সহায়ক হ’ব পাৰে।
কণীত থকা পুষ্টিকৰ উপাদান যেনে কলিন, ভিটামিন বি-৬, বি-১২ আৰু ফলিক এচিডে মগজুৰ স্বাস্থ্য বজাই ৰখাত সহায় কৰে। গৱেষকসকলৰ মতে কণীয়ে মগজুৰ কাৰ্য্যক্ষমতা বৃদ্ধি কৰাই নহয়, ই মহিলাৰ জ্ঞানমূলক স্বাস্থ্যৰ বাবেও এক সুলভ উপায়।
কণীৰ সহায়ত মগজুৰ শক্তি বৃদ্ধি কৰক-
ইউ চি ছান ডিয়েগোৰ এই অধ্যয়নত ৫৫ বছৰৰ ওপৰৰ ৮৯০ জন প্ৰাপ্তবয়স্ক লোকক অন্তৰ্ভুক্ত কৰা হৈছিল, য’ত ৩৫৭ জন পুৰুষ আৰু ৫৩৩গৰাকী মহিলা আছিল। গৱেষকসকলে এই প্ৰাপ্তবয়স্কসকলৰ জ্ঞানমূলক কাৰ্য্যত কণী খোৱাৰ প্ৰভাৱ পৰীক্ষা কৰিবলৈ চাৰি বছৰ ধৰি নিৰীক্ষণ কৰিছিল। ফলাফলত দেখা গ’ল যে অধিক কণী খোৱা মহিলাসকলৰ মৌখিক সাৱলীলতা (শব্দ শুদ্ধ আৰু দ্ৰুতভাৱে কোৱাৰ ক্ষমতা) বৃদ্ধি পায়। ইয়াৰ উপৰিও এই মহিলাসকলৰ জীৱ-জন্তু, গছ আৰু অন্যান্য বস্তুৰ শ্ৰেণীৰ নাম উল্লেখ কৰাৰ ক্ষমতাও অধিক আছিল, আনহাতে যিসকল মহিলাই কণী কম বা নাখাইছিল, তেওঁলোকৰ প্ৰদৰ্শন বেয়া আছিল।
পুৰুষৰ ওপৰত কম প্ৰভাৱ-
যদিও অধ্যয়নটোত দেখা গৈছে যে পুৰুষৰ জ্ঞানমূলক কাৰ্য্যত কণী খোৱাৰ কোনো বিশেষ প্ৰভাৱ নপৰে, তথাপিও গৱেষকসকলে স্পষ্ট কৰি দিছে যে কণী খোৱাৰ কোনো লিংগৰ ওপৰত কোনো ক্ষতিকাৰক প্ৰভাৱ নপৰে। এই তথ্য গুৰুত্বপূৰ্ণ কাৰণ বয়সৰ লগে লগে মগজুৰ পৰিৱৰ্তন আৰু স্মৃতিশক্তি হেৰুৱাই পেলোৱাটো এটা সাধাৰণ সমস্যা হৈ পৰিছে যিটো মানুহে গুৰুত্বসহকাৰে লয়।
দৈনিক কণী খোৱাৰ উপকাৰীতা-
গৱেষকসকলে লগতে কয় যে কণী কেৱল মগজুৰ বাবেই ভাল নহয়, মহিলাৰ হাড়ৰ স্বাস্থ্যৰ বাবেও উপকাৰী হ’ব পাৰে। ইয়াৰ উপৰিও কণীত উচ্চমানৰ প্ৰটিন, ভিটামিন বি ১২, ফছফৰাছ আৰু চেলেনিয়াম থাকে, যিয়ে শৰীৰৰ বিভিন্ন কাৰ্য্যক্ষমতা উন্নত কৰাত সহায় কৰে। ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা শক্তিশালী কৰি ৰখাৰ বাবে ভিটামিন এ, বি১২ আৰু চেলেনিয়াম গুৰুত্বপূৰ্ণ।