আমি শোৱাৰ পূৰ্বে যি খাওঁ, সেই খাদ্যৰ সৈতে আমাৰ টোপনিৰ প্ৰত্যক্ষ সম্পৰ্ক আছে। কিছুমান খাদ্য আৰু পানীয়ই পাচনতন্ত্ৰৰ ক্ষতিসাধন কৰি শৰীৰৰ উষ্ণতা বৃদ্ধি কৰিব পাৰে। যাৰ বাবে টোপনি অহাত সমস্যা হয়। সাধাৰণতে ৰাতি কফি নাখাব লাগে, কাৰণ কফিত থকা কেফেইনে অধিক পৰিমাণে টোপনি ৰোধ কৰে। ইয়াৰ বাহিৰেও গধুৰ বা টেঙা খাদ্যই পেটৰ সমস্যা বৃদ্ধি কৰিব পাৰে। যাৰ বাবে টোপনি অহাত সমস্যা হ’ব পাৰে। শোৱাৰ পূৰ্বে কোনবোৰ খাদ্য পৰিহাৰ কৰিব লাগে জানো আহক।(Foods You Should Avoid At Bed Time)
১/ টেঙা খাদ্য
টেঙা খাদ্যই পেটৰ লগত জড়িত সমস্যা যেনে কোষ্ঠকাঠিন্য আৰু কোষ্ঠকাঠিন্য বৃদ্ধি কৰিব পাৰে, যাৰ ফলত টোপনি অহাত সমস্যা সৃষ্টি হ’ব পাৰে। এনে খাদ্যই শৰীৰৰ উষ্ণতা বৃদ্ধি কৰিব পাৰে।
২/ চকলেট
বিশেষকৈ ডাৰ্ক চকলেটত প্ৰচুৰ পৰিমাণে কেফেইন আৰু থিঅ’ব্ৰ’মাইন থাকিব পাৰে, যাৰ ফলত স্নায়ুতন্ত্ৰত বেয়া প্ৰভাৱ পৰে, যাৰ বাবে আমাৰ টোপনি অহাত অসুবিধা হ’ব পাৰে। অত্যধিক পৰিমাণৰ চেনিয়েও টোপনিত বাধাৰ সৃষ্টি কৰে।
৩/ ছাইট্ৰাছ ফল
কমলা, নেমু, আঙুৰৰ দৰে এচিডিক খাদ্য ৰাতি খালে এচিড ৰিফ্লাক্স হ’ব পাৰে। ই আপোনাৰ স্নায়ুতন্ত্ৰত নেতিবাচক প্ৰভাৱ পেলায়, যাৰ ফলত শৰীৰৰ উষ্ণতা বৃদ্ধি পায় আৰু টোপনি কমি যায়।
৪) চোডা আৰু শীতল পানীয়
শীতল পানীয় বিশেষকৈ চ’ডাত অধিক পৰিমাণৰ কেফেইন থাকে, যিটো আমাৰ শৰীৰৰ বাবে ক্ষতিকাৰক আৰু লগতে অতিৰিক্তভাৱে এনে পানীয় সেৱন কৰিলে টোপনিৰ অসুবিধা হ’ব পাৰে।