পাকঘৰত খাদ্য পচিব নোৱাৰাকৈ প্ৰায় প্ৰতিখন ঘৰতে ফ্ৰীজ ব্যৱহাৰ কৰা হয়। কিন্তু আপুনি জানেনে যে খাদ্যৰ অপচয় হ্ৰাস কৰা এই ফ্ৰীজটোৱে আপোনাৰ স্বাস্থ্যও বিপদত পেলাব পাৰে? হয়, আপুনি ঠিকেই পঢ়িছে, আজি আমি আপোনালোকক এনে কিছুমান খাদ্যৰ বিষয়ে কম, যিবোৰ ফ্ৰীজত জমা কৰিলে বিষাক্ত হৈ পৰে আৰু কেন্সাৰৰ দৰে ৰোগ সৃষ্টি কৰে।(Fridge)
নহৰুঃ বাকলি গুচাই নহৰু ফ্ৰীজত ৰাখিব নালাগে। ইয়াৰ ফলত সোনকালে নহৰু বেয়া হ’বলৈ আৰম্ভ কৰে, যাৰ ফলত কেন্সাৰ হোৱাৰ আশংকা থাকে। ইয়াৰ উপৰিও নহৰু ফ্ৰীজত ৰাখিলে ইয়াৰ সোৱাদ আৰু পুষ্টিকৰ উপাদানৰ ক্ষতি হয়। নহৰু সংৰক্ষণৰ আটাইতকৈ উত্তম উপায় হ’ল ফ্ৰীজৰ বাহিৰত ঠাণ্ডা আৰু শুকান ঠাইত ৰখা।
পিঁয়াজঃ পিয়াঁজ কেতিয়াও ফ্ৰীজত ৰাখিব নালাগে, কাৰণ কম উষ্ণতাৰ ফলত পিঁয়াজৰ ষ্টাৰচ চেনিলৈ ৰূপান্তৰিত হয় আৰু তাত ছাই গজিবলৈ আৰম্ভ কৰে। গতিকে পিয়াঁজ সদায় ঠাণ্ডা, শুকান আৰু আন্ধাৰ ঠাইত ৰাখিব লাগে।
আদা
বেছিভাগ মানুহেই আদা সতেজ কৰি ৰাখিবলৈ ফ্ৰীজত ৰাখে। কিন্তু বিশেষজ্ঞসকলৰ মতে এনে কৰিলে আদাত ভেঁকুৰৰ বৃদ্ধিৰ সম্ভাৱনা বৃদ্ধি পায়, যাৰ ফলত বৃক্ক আৰু যকৃতৰ ক্ষতি হ’ব পাৰে। গতিকে ফ্ৰীজত ৰাখিব নালাগে আদা।
ভাতঃ সিজোৱা ভাত ২৪ ঘন্টাতকৈ অধিক সময় ফ্ৰীজত ৰাখিলে বিষাক্ত হৈ পৰে। লগতে ভাত পুনৰ গৰম কৰাৰ সময়ত সদায় পৰীক্ষা কৰক যে সম্পূৰ্ণ গৰম হৈছে নে নাই।
খাদ্য কেনেকৈ ফ্ৰীজত ৰাখিব লাগে-
বিশেষজ্ঞসকলৰ মতে খাদ্য স্বাস্থ্যসন্মতভাৱে ৰখাৰ বাবে কিছুমান মৌলিক নিয়ম মানি চলাটো অতি প্ৰয়োজনীয়। ইয়াৰ ভিতৰত মূলতঃ বাকী থকাখিনি লিক-প্ৰুফ, পৰিষ্কাৰ পাত্ৰ বা ৰেপত ৰখা, বাকী থকাখিনি ৰন্ধা দুঘণ্টাৰ ভিতৰত ফ্ৰীজত ৰখা, আৰু গৰম খাদ্য সংৰক্ষণ কৰাৰ আগতে ঠাণ্ডা হ’বলৈ দিয়া আদি অন্তৰ্ভুক্ত।