Ghee and Jaggery: হাৰ্টবাৰ্ণ নহয়, হজম শক্তি ভাল হ’ব! দুপৰীয়াৰ আহাৰ খোৱাৰ পিছত কি খাব?

বলিউদৰ অভিনেত্ৰী নিতু কাপুৰৰ গেছ বা হাৰ্টবাৰ্ণৰ কোনো সমস্যা নাই। হজম শক্তিও বৰ ভাল। গতিকে শৰীৰত বেছি চৰ্বি জমা হ’ব নোৱাৰে।(Ghee and Jaggery) ৬৬ বছৰ বয়সতো নীতু কাপুৰে যৌৱনৰ ৰূপ অক্ষুণ্ণ ৰাখিছে। তেওঁৰ ছালখনো ধুনীয়া, এতিয়াও বলিৰেখা পৰা নাই। এক সাক্ষাৎকাৰত নীতুৱে কয় যে এই বয়সতো তেওঁ যথেষ্ট ফিট। সদায় ভিতৰৰ পৰা ধুনীয়া হৈ থাকিব লাগে বুলিও তেওঁ কয়। কাৰণ তেওঁ এটা বিশেষ কৌশল জানে।(neetu kapoor)

প্ৰতিদিনে দুপৰীয়াৰ আহাৰ খোৱাৰ পিছত নীতুৱে এচামুচ ঘিউৰ লগত অলপ গুৰ মিহলাই খায় আৰু গাখীৰ বা চেনি নোহোৱাকৈ একাপ চাহ খাই। তেওঁ দাবী কৰিছিল যে ঘী, গুড় আৰু ৰঙা চাহে তেওঁৰ হজম শক্তি উন্নত কৰে। যিমানেই ব্যস্ত নাথাকক কিয়, খোৱাৰ পিছত এই তিনিটা বস্তু তেওঁ খাবয়ে।

ঘিউ, গুড় আৰু চাহ খালে শৰীৰৰ কি কি লাভ হয়?

ঘিউত ভিটামিন এ, ডি, ই, আৰু কে থাকে। ঘিয়ে অন্ত্ৰৰ প্ৰদাহ কম কৰিব পাৰে। ঘিউ খালে শৰীৰৰ স্বাস্থ্যকৰ চৰ্বি বৃদ্ধি হোৱাৰ লগতে বেয়া কলেষ্টেৰলৰ মাত্ৰা হ্ৰাস কৰাত সহায় কৰে। গুড়ত প্ৰচুৰ পৰিমাণে মেগনেছিয়াম আৰু আইৰণ থাকে। ইয়াৰ বাহিৰেও গুৰ খালে শৰীৰৰ বিষমুক্ত হয়, অৰ্থাৎ শৰীৰৰ পৰা ক্ষতিকাৰক পদাৰ্থ আঁতৰি যায়। ঘিউৰ লগত মিহলি গুড় খালে হজম শক্তি বৃদ্ধি পায়।

যদি হজম শক্তি ভাল হয়, তেন্তে গেছ আৰু হাৰ্টবাৰ্ণ হোৱাৰ সম্ভাৱনা বহু পৰিমাণে হ্ৰাস পায়। বেছিকৈ খোৱাৰ পিছত যদি আপোনাৰ পেট ফুলি উঠা যেন লাগে, তেন্তে এচামুচ ঘিউ আৰু গুড় মিহলাই খালে এই সমস্যাটো কম হ’ব। যদি আপোনাৰ কোষ্ঠকাঠিন্য হৈছে তেন্তে চকু মুদি এই টিপছৰ ওপৰত নিৰ্ভৰ কৰিব পাৰে।

Related Articles