স্বাস্থ্য বাৰ্তা

এবিধ পেলনীয়া বুলি ভবা দৰকাৰী খাদ্যৰ বিষয়ে জানক…

এবিধ পেলনীয়া বুলি ভবা দৰকাৰী খাদ্য : আজি আপোনালোকক এনে এবিধ খাদ্য বস্তুৰ বিষয়ে ক’বলৈ ওলাইছো যিবিলাক বস্তু সচৰাচৰ খোৱা নহয়। বহুতে এইবিধ বস্তু ক’ৰবাত...

নিমখ খোৱাৰ ফলত প্ৰতি বছৰে মৃত্যু হৈছে ১৮ লাখতকৈ অধিক লোকৰ…

যদি আপুনি অতিৰিক্ত নিমখ খায় তেন্তে ই আপোনাৰ বাবে বিষ বুলি প্ৰমাণিত হ’ব পাৰে। শৰীৰত অতিৰিক্ত ছডিয়ামৰ বাবে বিশ্বৰ লাখ লাখ মানুহৰ মৃত্যু হয়।...

দীৰ্ঘদিনীয়া ক’ভিড ৰোগীৰ ২০০ৰো অধিক ৰোগ হোৱাৰ আশংকা…

দীৰ্ঘদিনীয়া ক'ভিড এটা ভয়াৱহ ৰোগ, কিন্তু আতংকিত হোৱাৰ প্ৰয়োজন নাই। সচেতন হৈ থাকিলে সময়মতে চিকিৎসা গ্ৰহণ কৰিলে ইয়াৰ পৰা হাত সাৰিব পাৰি। বহুতৰে বাবে...

ভাত ৰন্ধাৰ পূৰ্বে চাউল ধোৱাটো জৰুৰী নেকি…

ভাত ৰন্ধাৰ পূৰ্বে চাউল ভালদৰে ধুই লোৱা হয়। কিন্তু আপুনি জানেনে ভাত ৰন্ধাৰ পূৰ্বে চাউল ধোৱাটো স্বাস্থ্যৰ বাবে কিমান উপকাৰী! ভাৰতীয় খাদ্য প্লেটৰ এটা...

আহাৰ খোৱাৰ পিছত অলপ গুড় খালে আহাৰ জীণ যোৱাত সহায় কৰে…

গুড় কফনাশক, ৰক্তবৰ্ধক, শক্তিবৰ্ধক, ৰুচিবৰ্ধক। গুড় ভিটামিন আৰু খনিজ বস্তুৰে ভৰপূৰ। গুড়ত প্ৰধানকৈ আইৰণ, কেলচিয়াম, ফছফৰাচ, মেগনেছিয়াম, পটাচিয়াম, ছডিয়াম আদি পোৱা যায়। গুড় উৎপাদনত...

Popular