Breaking

Browsing Category

স্বাস্থ্য বাৰ্তা

দীপাৱলীৰ দিনা বনোৱা হয় মাখনেৰ খীৰ! মাখনেৰ বনোৱা খীৰৰ সুফলৰ বিষয়ে জানক…

মাখন বহু ধৰণে খোৱা হয়। ইয়াক খালে স্বাস্থ্যৰ বহু উপকাৰ হয়। মাখনৰ পৰা তৈয়াৰী বস্তু খালে কি কি স্বাস্থ্য উপকাৰীতা আছে জানো আহক। দীপাৱলীৰ দিনা বিভিন্ন ধৰণৰ ব্যঞ্জন প্ৰস্তুত কৰা হয়। বহু ঠাইত দীপাৱলী উপলক্ষে মাখনেৰে খীৰ তৈয়াৰ কৰা হয়। খীৰ
Read More...

ধনিয়া পাতৰ উপকাৰিতাৰ বিষয়ে জানো আহক…

ধনিয়া পাতৰ উপকাৰিতাঃ খোৱাৰ পাছত হাত-মুখ নোধোৱাকৈ আমি নাথাকোঁ। কিন্তু আমাৰ শৰীৰত অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকা পালন কৰা বৃক্ক পৰিষ্কাৰ হৈ থাকে নে নাথাকে সেয়া আমি অৱগত নহওঁ। দূষিত পদাৰ্থ জমা হ’লে বৃক্কৰ অৱস্থা বেয়া হয়। আমাৰ শৰীৰত চেকনিৰ কাম
Read More...

শীতকালত গাখীৰৰ সৈতে খাওক হালধীৰ ৰস! আপোনাক সকলো ৰোগৰ পৰা আঁতৰাই দিব এটি সু-স্বাস্থ্য…

গাখীৰ গোটেই বছৰটো খাব পাৰি, কিন্তু শীতকালত খোৱাটো প্ৰয়োজনীয় বুলি বিবেচিত হয় যাতে ৰোগ প্ৰতিৰোধ কৰিব পৰা যায়। হালধীৰ গাখীৰৰ উপকাৰীতাৰ বিষয়ে কম কোৱা হয়। ই ৰোগৰ বিৰুদ্ধে যুঁজ দিয়াৰ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰাত সহায় কৰে। ইয়াত হালধীৰ
Read More...

মধুৰীআমৰ উপৰকাৰিতাৰ বিষয়ে জানো আহক…

ফলমূলে আমাৰ শৰীৰৰ ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰেতাৰে ভিতৰত এবিধ সকলোৰে প্রিয় ফল মধুৰীআম।●ইয়াত আছে প্ৰচুৰ পৰিমাণে ভিটামিন C ●চাৰিটা কমলাত
Read More...

কলৰ উপকাৰিতাৰ বিষয়ে জানো আহক…

কলৰ অনান্য উপকাৰিতা | ১) কল হাতেৰে পিটিকি শৰীৰত লেপন দি গা ধুলে অংগবিলাকৰ ছালৰ সৌন্দৰ্য্য অটুত থাকে । ২) কাহ – কফত তেজ ওলালে কল খাব পাৰে। এনে ক্ষেত্ৰত কলৰ উপকাৰিতা দেখা যায়। ৩) কল পিহি জলফাই তেল মিলাই সর্বাংগত
Read More...

দৈনিক মগু দাইল খালে বহু ৰোগৰ পৰা মুক্তি পাব পাৰি…

মগু দাইল আমাৰ শৰীৰৰ বাবে অতি উপকাৰী। ইয়াত আমি আপোনালোকক ক’ম যে মগু আপোনাৰ বাবে কেনেদৰে উপকাৰী। আমি সকলোৱে নিশ্চিতভাৱে মগু দাইল সেৱন কৰো। আনহাতে, মগু দালি আমাৰ শৰীৰৰ বাবে অতি উপকাৰী। ইয়াত ভিটামিন এ, ভিটামিন বি, ভিটামিন চি, ফাইবাৰ,
Read More...

চুলি শুকান হোৱাৰ বাবে অসুবিধা পাইছেনে? যদি পাইছে এনেদৰে মেহেন্দী ব্যৱহাৰ কৰক…

চুলিৰ যত্নৰ টিপছ: চুলি শুকান হোৱাৰ বাবে অসুবিধা পাইছেনে? গতিকে এনেদৰে মেহেন্দী ব্যৱহাৰ কৰক-চুলি শুকান হ’লে আপোনাৰ চেহেৰা নষ্ট হ’ব পাৰে। এই ক্ষেত্ৰত আপুনি জেতুকাৰ পাত ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰে। কাৰণ হেনাত ভিটামিন ই আৰু টেনিন থাকে। যিবোৰে চুলি কোমল
Read More...

ফুলকবিৰ উপকাৰিতা সমূহ জানো আহক…

বহুতো পুষ্টি থাকে। উচ্চ ফাইবাৰ। এণ্টিঅক্সিডেণ্টৰ ভাল উৎস। ওজন হ্ৰাসত সহায় কৰিব পাৰে। কোলিনত উচ্চ। চুলফৰাফেনত সমৃদ্ধ। শস্য আৰু মাহজাতীয় শস্যৰ নিম্ন-কাৰ্ব বিকল্প।আপোনাৰ আহাৰত যোগ দিয়া
Read More...

দিনৰ আহাৰ গ্ৰহণ কৰাৰ পিছত টোপনি যোৱা অভ্যাস ভাল নে বেয়া জানেনে…

বহুতো লোকক দেখা যায় দিনত ভাত খাই এঘুমতি মাৰে । এনেকি ২ বা ৩ঘন্টালৈ নাক বজাই টোপনি মাৰে । অৱশ্যে ৰাতি টোপনি ক্ষতি কৰা লোকৰ ক্ষেত্ৰত কিছু সুকীয়া ।আন কিছুমান লোক আছে ব্যস্ততা বা আন কাৰনত দৌৰা দৌৰিকৈ পুৱা বা দুপৰীয়া আহাৰ খায়েই কামলৈ যোৱা
Read More...

তিতা কেৰেলাৰ উপকাৰিতাৰ বিষয়ে জানো আহক…

তিতা কেৰেলাত থকা পলিপেপ্টাইড-পি নামৰ ফাইটোনিউট্ৰিয়েণ্টে তেজৰ চুগাৰ হ্ৰাস কৰে৷ তিতা কেৰেলাত থকা ’চাৰটিন’ আৰু এবিধ লেক্টিনেও তেজৰ চুগাৰ কমায় ৷
Read More...