স্বাস্থ্য বাৰ্তা

কেঁচা মটৰ স্বাস্থ্যৰ বাবে কিমান উপযোগী জানক…

এই সেউজীয়া শস্য কেৱল ৰুচিৰ ধন নহয় স্বাস্থ্যৰ সম্পদ, ইয়াক খালে বহু উপকাৰ পোৱা যায়।সকলোৱে মটৰ খাই ভাল পায়। মটৰত বহুতো পুষ্টিকৰ উপাদান থাকে...

পদিনাৰ উপকাৰিতাৰ বিষয়ে জানো আহক…

পদিনাৰ উপকাৰিতা : সাধাৰণতে চাহ,চাটনী বা অন্য ৰন্ধন প্ৰকৰণত প্ৰয়োগ কৰা পদিনা এবিধ বাৰমহীয়া সুগন্ধিযুক্ত বনৌষধি । কেইবাটাও বৰ্ণসংকৰ প্ৰজাতিত উপলব্ধ এই চিৰসেউজ তৃণজাতীয় গছবিধ...

গাঁঠিৰ বিষৰ সমস্যাত ভুগিছে নেকি? কিছুমান বিশেষ যোগাসন কৰাৰ অভ্য়াস গঢ়ি তোলক

বাতবিষ বা বাতবিষৰ বাবে গাঁঠিৰ তীব্ৰ বিষৰ সমস্যা। ঠাণ্ডাৰ দিনত এই বিষ বেছিকৈ বাঢ়ে। বিশেষকৈ যদি আপোনাৰ বয়স বা ওজন বেছি হয়, তেতিয়া হাড়বোৰ...

আয়ুস বৃদ্ধিকাৰী খাদ্যসমূহৰ বিষয়ে জানো আহক…

মৃত্যুশয্যাত অন্তিম ক্ষণ গণা ব্যক্তিজনেও আশাকৰে—“যদিহে আৰু কিছু সময়ৰ বাবে জীয়াই থাকিব পাৰিলোহেঁতেন’। দৰাচলতে মৃত্যুক কোনেও আঁকোৱালি ল’বলৈ নিবিচাৰে। তথাপি এয়ে নিষ্ঠুৰ সত্য যে,...

সিজোৱা আলু ফ্ৰীজত ৰাখি পুনৰ গৰম কৰি খাই নেকি? এনেদৰে খালে স্বাস্থ্যৰ বহু ক্ষতি হয়

আলু, পাচলি ফ্ৰীজত ৰাখি পুনৰ গৰম কৰাৰ পিছত খালে স্বাস্থ্যৰ ওপৰত বেয়া প্ৰভাৱ পৰে। সিজোৱা আলুও বহু সময় ফ্ৰীজত ৰখাৰ পিছত পুনৰ ব্যৱহাৰ কৰিব...

Popular