স্বাস্থ্য বাৰ্তা

এই ছুপাৰফুডে ‘মৃত্যু’ আঁতৰাই ৰাখে, কিন্তু খাবলৈ ঘৃণনীয় যেন লাগে, প্ৰস্তুত কৰাৰ পদ্ধতি জনো আহক …

নাট্টো ডিচ জাপানৰ পৰম্পৰাগত খাদ্য। ইয়াৰ মানুহে দীৰ্ঘদিন ধৰি ইয়াক ছুপাৰফুড বুলি গণ্য কৰি আহিছে। ই তেজৰ সোঁত সঠিকভাৱে ৰাখে আৰু লগতে হাৰ্ট এটেকৰ...

আনাৰসৰ উপকাৰিতাৰ বিষয়ে জানো আহক…

আমাৰ বিশ্বাস, খুব কমসংখ্যক মানুহৰ মনলৈহে এনে ভাব নহাকৈ থাকিব পাৰে আৰু নহাৰ মূলতে থাকে তেনে লোকৰ শাৰীৰিক সমস্যা। ইয়াক বজাৰত বিক্ৰীৰ বাবে দ’ম...

গুৱাহাটী চিকিৎসা মহাবিদ্যালয় হাস্পতালৰ প্ৰেক্ষাগৃহত ৰাজ্যিকভাৱে পালন বিশ্ব এইডছ দিৱস- কি ক’লে স্বাস্থ্যমন্ত্ৰী কেশৱ মহন্তই…

মানুহৰ মাজত সজাগতা বৃদ্ধিৰ লক্ষ্যৰে প্ৰতিবছৰে ১ ডিচেম্বৰৰ দিনটোত গোটেই বিশ্বতে 'বিশ্ব এইডছ দিৱস' পালন কৰা হয় । এইডছ নিৰ্মূলৰ বাবে বিশ্বজুৰি স্বাস্থ্যকৰ্মী তথা...

কাজু বাদাম প্ৰতিদিনে ৩/৪ টা খালে কি কি উপকাৰ হয় জানো আহক…

কাজুৰ যথেষ্ট গুণ আছে -সাধাৰণতে মহিলাসকলৰ মেন’পজৰ পাছত টোপনিৰ ব্যাঘাত জন্মে।এই সময়ত হৰম’নৰ পৰিৱৰ্তনৰ বাবে শৰীৰত যথেষ্ট প্ৰভাৱ পৰে।অযথা মানসিক চাপ হয়।এই ক্ষেত্ৰত নিয়মীয়াকৈ...

শীতকালত ছালৰ যতনৰ ক্ষেত্ৰত ফলৰ ভূমিকা কি জানো আহক…

গৰম দিনতকৈ শীতকালত ছালৰ সমস্যাই অধিক হোৱা দেখা যায়৷ শীতকালত আমাৰ ছালখন অধিক ৰুক্ষ হৈ পৰে৷ এনেকুৱা বহুতো ফল আছে, যাৰ ব্যৱহাৰৰ দ্বাৰা শীতকালত...

Popular