স্বাস্থ্য বাৰ্তা

গৰমৰ দিনত কঁঠাল খােৱাটো শৰীৰৰ বাবে কিমান প্ৰয়োজনীয় জানক…

কঁঠাল সুস্বাদু ৰসাল ফল। ইয়াৰ গাত খঁহু বা কাঁইট থাকে। কঁঠাল সৰুও আছে, ডাঙৰো আছে। লিচু, জামু, পনিয়ল, লেটেকু আম, কুঁজী-কাউ আদি গ্ৰীষ্মকালৰ ফলৰ...

ভাৰতৰ প্ৰায় ৫৬ শতাংশ ৰোগ খাদ্যৰ পৰাই হয় বুলি এক অধ্যয়নত প্ৰকাশ…

পুষ্টিৰ অন্যতম উৎস হ’ল খাদ্য। আনহাতে ডায়েবেটিছ, কলেষ্টেৰল, ইউৰিক এচিড আদি ৰোগে দৈনন্দিন জীৱনত ঠাই লৈছে, এই ৰোগৰ বাবে দায়ী বাহিৰৰ খাদ্য! ৫৬.৪ শতাংশ...

কলেষ্টেৰলো হ্ৰাস পাব আৰু শৰীৰো ঠাণ্ডা হ’ব! তাৰ বাবে কোনবোৰ ফল নিয়মিতভাৱে খাব, জানি লওক…

কলেষ্টেৰলৰ মাত্ৰাই সকলোৰে শৰীৰৰ বিপাকীয় হাৰ নিয়ন্ত্ৰণ কৰে। যদি কাৰোবাৰ ব্লাড চুগাৰ বেছি হয় তেন্তে কলেষ্টেৰলৰ মাত্ৰা বেছি হোৱাৰ সম্ভাৱনা থাকে। যুৱক-যুৱতীসকলৰ মাজত কলেষ্টেৰলৰ...

ডায়েবেটিছৰ ভয়ত আম নোখোৱাকৈ আছে নেকি? কেনেকৈ খাব পকা আম…

আম খালেই তেজৰ চুগাৰ বৃদ্ধি নহয়। কেলৰিৰ পৰিমাণ বেছি হ’লেও ওজন বৃদ্ধি হ’ব পাৰে। কেলৰিৰ পৰিমাণ প্ৰায় ১৫০। তাপ সহনশীলতাৰ ফল হৈছে মিঠা পকা...

৫ টা খাদ্যই শৰীৰৰ ক্ষতি কৰাই নহয়, আয়ুসও কমাই…

সুস্বাদু যেন লগা খাদ্যই কিমান সমস্যাৰ সৃষ্টি কৰিব পাৰে সেই কথা জানিলে আচৰিত হ'ব আপুনি। কি কি খাদ্য খালে আয়ুস কম হয় জানেনে।...

Popular