শীতকাল চলি আছে। এই বতৰত চৰ্দি দ্বাৰা মানুহ অসুবিধা হয়। একে সময়তে এই বতৰত আন বহু ৰোগৰ আশংকাও আছে। কাৰণ ঠাণ্ডা বতৰত এই সংক্ৰমণ দ্ৰুতগতিত বিয়পে। সেইবাবেই এই বতৰত ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা সবল কৰি ৰখাটো অতি প্ৰয়োজনীয়।তুলসীৰ পাতক প্ৰাকৃতিক ঔষধ হিচাপে গণ্য কৰা হয়। যদি আপুনি শীতকালত দৈনিক ইয়াক সেৱন কৰে, তেন্তে আপোনাৰ ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা শক্তিশালী হৈ থাকে।
হালধী গাখীৰ শীতকালত খাব লাগিব। কাৰণ ইয়াত এন্টিঅক্সিডেন্ট থাকে যিয়ে ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰে।
আমলাত ভিটামিন চি প্ৰচুৰ পৰিমাণে থাকে, ই আপোনাৰ ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা দ্ৰুতভাৱে শক্তিশালী কৰাৰ কাম কৰে, গতিকে আপুনি শীতকালত ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা গ্ৰহণ কৰিব পাৰে।
গুড় লোহাৰ সম্পদ। আনহাতে শীতকালত গুড়ে আমাৰ শৰীৰক ভিতৰৰ পৰা গৰম কৰি ৰাখে আৰু লগতে আমাৰ ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতাও শক্তিশালী কৰে।
ডালিমত বহুতো পুষ্টিকৰ উপাদান থাকে। ইয়াত অধিক পৰিমাণৰ এন্টিঅক্সিডেন্ট থাকে যিয়ে আমাৰ ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধিৰ কাম কৰে। সেইবাবেই শীতকালত ডালিম খাবই লাগে।