ডায়েবেটিছ ৰোগীক উপযুক্ত খাদ্যাভ্যাস বজাই ৰাখিবলৈ পৰামৰ্শ দিয়া হয়। সঠিক খাদ্য খালেহে ঔষধেও কাম কৰে। ইয়াৰ উপৰিও কিছুমান প্ৰাকৃতিক পদ্ধতিৰে উচ্চ তেজত চেনিৰ মাত্ৰা নিয়ন্ত্ৰণ কৰিব পাৰি। ডায়েবেটিছ এনে এক ৰোগ যাৰ স্থায়ী নিৰাময় নাই। ঔষধ আৰু উপযুক্ত খাদ্যৰ দ্বাৰাহে ডায়েবেটিছ নিয়ন্ত্ৰণত ৰাখিব পাৰি। সেইবাবেই ডায়েবেটিছ ৰোগীক স্বাস্থ্যসন্মত খাদ্যাভ্যাস বজাই ৰাখিবলৈ পৰামৰ্শ দিয়া হয়।
ডায়েবেটিছ ৰোগীয়ে তেজৰ চেনিৰ মাত্ৰা নিয়ন্ত্ৰণ কৰি সুস্থ হৈ থাকিবলৈ মধুৰি আমৰ পাত সেৱন কৰিব পাৰে। ৰাতিপুৱা শুই উঠি এই পাত চোবাই খালে তেজত চেনিৰ মাত্ৰা বজাই ৰাখিব পাৰি।
মধুৰি-আমৰ তিনি-চাৰিটা পাত লৈ পৰিষ্কাৰ পানীৰে ভালদৰে ধুই এটা এটাকৈ পাতসমূহ চোবাই খাব। ইয়াৰ পৰা ওলোৱা ৰসখিনি খাব আৰু পাতখিনি পেলাই দিব।
মনত ৰাখিব যে ডায়েবেটিছৰ দৰে দীৰ্ঘদিনীয়া ৰোগৰ সৈতে মোকাবিলা কৰিবলৈ চিকিৎসকে দিয়া ঔষধ সঠিক সময়ত গ্ৰহণ কৰি থাকিব। ইয়াৰ উপৰিও খাদ্যৰ প্ৰতিও বিশেষ গুৰুত্ব দিয়ক। যদি আপুনি মধুৰি-আমৰ পাত খাব বিচাৰে তেন্তে চিকিৎসকৰ পৰামৰ্শ লৈ ল’ব।