গ্ৰীষ্মকালত গৰমৰ বাবে মানুহ বহুত সমস্যাত পৰে। কিছুমান খাদ্য সামগ্ৰী আছে যিয়ে শৰীৰক ঠাণ্ডা কৰি ৰাখে। গ্ৰীষ্মকালত পেটৰ সমস্যা বেছিকৈ হোৱা দেখা যায়। আজি আমি আপোনালোকক কম গৰমৰ দিনত কোনবোৰ খাদ্য গ্ৰহণ কৰিব পাৰি। আমি আপোনালোকক জনাম আজি গ্ৰীষ্মকালত কোনবোৰ খাদ্য গ্ৰহণ কৰিব পাৰি-
গ্ৰীষ্মকালত নিজকে হাইড্ৰেটেড কৰি ৰখাটো অধিক গুৰুত্বপূৰ্ণ। এনে পৰিস্থিতিত একাংশ লোকে বহুতো অস্বাস্থ্যকৰ বস্তুও গ্ৰহণ কৰে। সুস্থ হৈ থাকিবলৈ হ’লে স্বাস্থ্যসন্মত খাদ্যাভ্যাস থকাটো অতি প্ৰয়োজনীয়। খাদ্য তালিকাত তৰমুজ আৰু বগৰী অন্তৰ্ভুক্ত কৰিব পাৰে।
শৰীৰটো শীতল কৰি ৰাখিবলৈ মাখন খুবেই প্ৰয়োজনীয়। শৰীৰক হাইড্ৰেটেড কৰি ৰখাত ই আপোনাক বহুত সহায় কৰে। পেট বেয়া হ’লেও খাব পাৰে। পোৰা জিৰা দি মাখন কালে দুগুণ সুফল পাব। সতেজ ধনীয়া পাত আৰু আদাৰ লগত খাব লাগে।
নেমু খাব পাৰে। ই আপোনাক বাহিৰৰ গৰমৰ পৰা ৰক্ষা কৰাত বহুত সহায় কৰে। ইয়াক পানীয় হিচাপেও দৈনিক খাদ্যৰ অংশ কৰি ল’ব পাৰে। ইয়াত ভিটামিন চি প্ৰচুৰ পৰিমাণে থাকে। ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা যথেষ্ট উন্নত কৰিবলৈও নেমু খাব লাগে।
এই গ্ৰীষ্মকালত মানুহে আম খাই ভাল পায়। আপোনাৰ শৰীৰৰ তাপ কমাই সতেজতা প্ৰদানৰ কাম কৰে। চালাডতো কেঁচাকৈ খাব পাৰে আম। ই হজম শক্তি বৃদ্ধিতো উপকাৰী।