Jaggery: শীতত খাব গুড়, গুড়ৰ আছে বহু উপকাৰিতা

শীতকাল মানেই গুড়, গুড়ৰ পৰা তৈয়াৰী মিঠাই সুগন্ধিৰ লগতে খাবলৈ সোৱাদ বৃদ্ধি পায়। কিন্তু গুড় সঠিকভাৱে সংৰক্ষণ নকৰিলে সোনকালে বেয়া হ’ব পাৰে। গুড় সঠিকভাৱে সংৰক্ষণ কৰিব লাগে।(Jaggery)

গুড় কেতিয়াও ফ্ৰীজত ৰাখিব নালাগে। সোনকালে বেয়া হৈ যায়। যদি মাটিৰ পাত্ৰত গুড় ৰাখে তেন্তে বহুদিনলৈকে ভালে থাকিব। নাইবা বন্ধ পাত্ৰত ভৰাই ফ্ৰীজত ৰাখিব পাৰে।

পুষ্টিবিদসকলে কয় যে গুড়ত প্ৰচুৰ পৰিমাণে ভিটামিন আৰু খনিজ পদাৰ্থ থাকে আৰু গুড়ৰ বহু উপকাৰ আছে। গুড়ত থকা জিংক, চেলেনিয়াম আৰু এন্টিঅক্সিডেন্টৰ দৰে খনিজ পদাৰ্থই ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰাত সহায় কৰে। ইয়াত আইৰণ, জিংক, মেগনেছিয়াম, পটাছিয়াম, ফছফৰাছ আদি খনিজ পদাৰ্থ থাকে। ভিটামিন এ, বি, ডি।

খাদ্যত গুড় কেনেকৈ সংমিশ্ৰণ কৰিব পাৰি-

১.চাহত চেনিৰ পৰিৱৰ্তে অলপ গুড় মিহলাই খাব পাৰে। কিন্তু ডায়েবেটিছ হ’লে গুৰ চাহত মিহলি কৰি খাব নালাগে। তেওঁলোকে মিঠা নোহোৱাকৈ চাহ খাব লাগে।

২.ৰুটিৰ সৈতে গুড় মিহলাই খাব পাৰে। এনেদৰে খালে ইয়াৰ সোৱাদ বৰ ভাল হয়।

৩.যিকোনো তৰকাৰী অলপ মিঠা হ’লে ভাল। কুমলীয়া ৰঙালাউৰ পৰা জাতিলাউ লৈকে, ইচ্ছা কৰিলে অলপ গুড় মিহলাই দিব পাৰে।

৪.মিঠাই, হালোৱা – যিকোনো খাদ্যত গুড় মিহলাই খালে সোৱাদ আৰু সুগন্ধি বৃদ্ধি হয়।

Related Articles