গেছত চাহ বনোৱাৰ পিছত আমি ষ্ট্ৰেনাৰেৰে ফিল্টাৰ কৰি তাৰ পিছত বাকী থকা চাহপাতখিনি ডাষ্টবিনত পেলাই দিওঁ, কিন্তু এতিয়া আপুনি এই কামটো কৰিব নালাগে , পানীৰ পিছত ই দ্বিতীয় সৰ্বাধিক ব্যৱহৃত তৰল পদাৰ্থ। ৰাতিপুৱা সাৰ পোৱাৰ পৰা শিথিল সন্ধিয়া এটা চাহৰ চুমুক নোহোৱাকৈ পাৰ হৈ নাযায়, এনে পৰিস্থিতিত আমাৰ ঘৰত চাহপাতৰ সেৱন অতি বেছি। সাধাৰণতে চাহ প্ৰস্তুত কৰাৰ পিছত আমি বাকী থকা চাহপাত ডাষ্টবিনত পেলাই দিওঁ, কিন্তু ইয়াৰ উপকাৰিতাৰ বিষয়ে যদি আপুনি জানে, তেন্তে ভুলতেও এই কামটো নকৰিব। বাকী থকা চাহপাত খিনি আমি আকৌ কেনেকৈ ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰো জানক-
বাকী থকা চাহপাত কেনেকৈ ব্যৱহাৰ কৰিব?
১/ চুলি জিলিকি উঠিব
কিছুমান মানুহে দেখিছে যে তেওঁলোকৰ চুলিৰ জিলিকনি কমিবলৈ আৰম্ভ কৰে, এই ক্ষেত্ৰত আপুনি বাকী থকা চাহপাত ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰে। ই প্ৰাকৃতিক কণ্ডিচনাৰ হিচাপে কাম কৰে। ইয়াৰ বাবে ব্যৱহৃত চাহপাত পৰিষ্কাৰ পানীৰে ধুই চালনীৰে ফিল্টাৰ কৰি লওক। এতিয়া পানীৰে ভৰা পাত্ৰ এটাত উতলাই লওক আৰু ঠাণ্ডা হ’লে ইয়াৰে চুলি ধুই লওক, যদি আপুনি নিয়মিতভাৱে এই কাম কৰে তেন্তে চুলিয়ে আচৰিত ধৰণৰ জিলিকি উঠিব।
২) উদ্ভিদ সুস্থ হৈ থাকিব
বহুতে ঘৰত গছ-গছনি ৰোপণ কৰি ভাল পায় যদিও বহু সময়ত এই গছবোৰ মৰহি যাবলৈ আৰম্ভ কৰে। এনে অৱস্থাত বাকী থকা চাহপাতবোৰ চাফা কৰি পাত্ৰত ভৰাই দিব। ই সাৰৰ দৰে কাম কৰিব আৰু গছ-গছনি ফুলি থকা দেখা যাব।
৩/ ঘাঁ ভাল হব
চাহপাতত এন্টিঅক্সিডেন্ট গুণ পোৱা যায়। এই কাৰণেই বহুতে ইয়াক ঘাঁ আৰু আঘাত ভাল কৰিবলৈ ব্যৱহাৰ কৰে। ইয়াৰ বাবে বাকী থকা চাহপাত চাফা কৰাৰ পাছত পানীত উতলাই ঠাণ্ডা হোৱাৰ পিছত আঘাতৰ ওপৰত ঘঁহি, তাৰ পিছত কিছু সময়ৰ পাছত আক্রান্ত অংশ পৰিষ্কাৰ পানীৰে ধুব লাগে।
৪/ তেলীয়া বাচন আপোনাৰ লগত থাকিব
পাকঘৰৰ চিঙ্কত ৰখা তেলীয়া বাচনবোৰ একেলগে ৰখাটো বৰ কষ্টকৰ, বহুবাৰ ভালকৈ ধুইলেও তেলৰ গোন্ধ নাযায়, এনে পৰিস্থিতিত বাকী থকা চাহপাত উতলাই তাৰ পিছত তেল থকা বাচন-বৰ্তন পৰিষ্কাৰ কৰিব লাগে সহজে লওক।