কিচমিচ সৰু যেন লাগিব পাৰে। কিন্তু ইয়াত বহুতো পুষ্টিকৰ উপাদান লুকাই থাকে।বহুত গৰম হোৱাৰ বাবে মানুহে প্ৰায়ে ইয়াৰ বেছিকৈ নাখায়। অৱশ্যে তিয়াই থোৱা কিচমিচ খালে নিশ্চিতভাৱে উপকৃত হ’ব।
কিচমিচত প্ৰচুৰ পৰিমাণে আইৰণ, পটাছিয়াম, কেলচিয়াম আৰু মেগনেছিয়াম থাকে।
কিচমিচতো আঁহৰ উত্তম উৎস। খাদ্য বিশেষজ্ঞ ডাঃ আশুতোষ গাৰ্গৰ মতে ইয়াত বহুতো পুষ্টিকৰ উপাদান থাকে। ইয়াৰ সহায়ত বহু ৰোগৰ শিপাৰ পৰা উলিয়াব পাৰি। প্ৰতি নিশা ১০টা কিচমিচ গুটি তিয়াই ৰাতিপুৱা খালে বহু ৰোগ আৰু বেমাৰৰ পৰা হাত সাৰিব।
লগতে আপোনাৰ স্বাস্থ্যও উন্নত হ’ব। এই প্ৰতিবেদনত আমি আপোনালোকক কিচমিচ কেনেকৈ খাব লাগে, ইয়াৰ কি উপকাৰিতা আৰু কি কি উপকাৰিতাৰ বিষয়ে ক’ম। আয়ুৰ্বেদৰ মতে দৈনিক কিচমিচৰ সলনি পানী খোৱাৰ ফলত অধিক উপকাৰ পোৱা যায়। দৰাচলতে কিচমিচত প্ৰচুৰ পৰিমাণে চেনি থাকে আৰু ৰাতিটো তিয়াই থ’লে ইয়াৰ চেনিৰ পৰিমাণ কমি যায় আৰু ইয়াৰ পুষ্টিগুণ বৃদ্ধি পায়।