Milk: যদি আপুনি কেন্সাৰৰ পৰা আঁতৰি থাকিব বিচাৰে তেন্তে গাখীৰক আপোনাৰ খাদ্য তালিকাত গাখীৰ অন্তৰ্ভুক্ত কৰক…

যদি আপুনি নিয়মিতভাৱে খাদ্য তালিকাত গাখীৰ অন্তৰ্ভুক্ত কৰে তেন্তে আপোনাৰ স্বাস্থ্যই লাভ কৰিব বহু উপকাৰ। প্ৰতিদিনে এগিলাচ গাখীৰ খালে আন্ত্ৰিক কৰ্কট ৰোগৰ সম্ভাৱনা ২০% হ্ৰাস পাব পাৰে।(Milk) শেহতীয়াকৈ এটা গৱেষণাই দাবী কৰিছে যে প্ৰতিদিনে এগিলাচ গাখীৰ খালে অন্ত্ৰৰ কৰ্কট ৰোগ (অন্ত্ৰৰ কৰ্কট ৰোগ) হোৱাৰ সম্ভাৱনা ২০% হ্ৰাস পাব পাৰে। এই গৱেষণা কেন্সাৰ প্ৰতিৰোধৰ দিশত গ্ৰহণ কৰা অন্যতম গুৰুত্বপূৰ্ণ পদক্ষেপ আৰু স্বাস্থ্য বিশেষজ্ঞসকলৰ মাজত অতিশয় প্ৰশংসা কৰিছে এই গৱেষণাক।(cancer)

দ্য নিউ ইংলেণ্ড জাৰ্নেল অৱ মেডিচিনত প্ৰকাশিত এই অধ্যয়নত কোৱা হৈছে যে গাখীৰত থকা কেলচিয়াম আৰু অন্যান্য পুষ্টিকৰ উপাদানে অন্ত্ৰক শক্তিশালী কৰে আৰু ক্ষতিকাৰক উপাদানৰ প্ৰভাৱ হ্ৰাস কৰে। ইয়াৰ লগতে গাখীৰত পোৱা ভিটামিন ডিয়ে শৰীৰৰ কোষবোৰক কেন্সাৰ ৰোগৰ পৰা ৰক্ষা কৰে। বিশেষকৈ বিশ্বজুৰি দ্ৰুতগতিত বৃদ্ধি পোৱা আন্ত্ৰিক কৰ্কট ৰোগৰ বাবে ই উপকাৰী।(bowel cancer)

কিমান গাখীৰ খালে উপকাৰ হয়?
গৱেষকসকলে কয় যে দিনটোত ২০০-২৫০ মিলিলিটাৰ গাখীৰ খাব লাগে। ই কেৱল অন্ত্ৰৰ স্বাস্থ্য উন্নত কৰাই নহয় হাড় শক্তিশালী কৰে। কিন্তু গৱেষকসকলে লগতে কয় যে গাখীৰ সুষম পৰিমাণতহে সেৱন কৰিব লাগে। অত্যধিক পৰিমাণৰ গাখীৰ খালে শৰীৰত চৰ্বিৰ মাত্ৰা বৃদ্ধি পায়, যাৰ ফলত আন স্বাস্থ্যজনিত সমস্যাৰ সৃষ্টি হ’ব পাৰে।

ইয়াৰ উপৰিও আন বহু উপকাৰ আছে
গাখীৰে কেৱল কেন্সাৰ প্ৰতিৰোধ কৰাই নহয় ই ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতাও বৃদ্ধি কৰে। ইয়াত থকা প্ৰটিন আৰু কেলচিয়ামে হাড় আৰু দাঁতক শক্তিশালী কৰি তোলে। ইয়াৰ উপৰিও ই ছালখনক সুস্থ কৰি ৰাখে।

গাখীৰ কোনসকল লোকে সেৱন কৰিব লাগে?
বিশেষজ্ঞসকলে কয় যে সকলো বয়সৰ লোকে খাদ্য তালিকাত গাখীৰ অন্তৰ্ভুক্ত কৰিব লাগে। বিশেষকৈ শিশু, বৃদ্ধ আৰু মহিলাৰ বাবে ই উপকাৰী। গাখীৰে কেৱল কেন্সাৰ প্ৰতিৰোধত সহায় কৰাই নহয় আন বহু ৰোগৰ পৰাও সহায় কৰে। কিন্তু লেক্ট’জ অসহিষ্ণুতাত ভোগা লোকসকলে গাখীৰ খোৱাৰ আগতে চিকিৎসকৰ পৰামৰ্শ ল’ব লাগে। ইয়াৰ বাহিৰেও কম চৰ্বিযুক্ত গাখীৰ খাব লাগে।

Related Articles