শৰীৰৰ পৰা বিষাক্ত পদাৰ্থ আঁতৰাবলৈ দৈনিক পৰ্যাপ্ত পৰিমাণৰ পানী খোৱাটো বাঞ্ছনীয়। কিন্তু জানেনে, যদি ইয়াত অলপ নিমখ মিহলাই খাই, তেন্তে গ্ৰীষ্মকালত স্বাস্থ্যৰ বাবে ই অতি উপকাৰী হ’ব পাৰে। আমাৰ শৰীৰক গ্ৰীষ্মকালত পানীৰ আটাইতকৈ বেছি প্ৰয়োজন। এই ঋতুত অত্যধিক ঘাম ওলায়, যাৰ ফলত ইলেক্ট্ৰলাইট কমি যায়। গ্ৰীষ্মকালত নিজকে যিমান পাৰি হাইড্ৰেটেড কৰি ৰাখিবলৈ চেষ্টা কৰিব লাগে।
নিমখীয়া পানীও গ্ৰীষ্মকালত অতি উপকাৰী হ’ব পাৰে। নিমখীয়া পানী খালে শৰীৰৰ বহু দিশত উপকাৰ হয়। নিমখৰ সৈতে এগিলাচ পানী খালে কি উপকাৰ হয় জানো আহক-
কাৰণ গৰমৰ দিনত আমাৰ শৰীৰৰ পৰা ঘাম বেছি ওলাই। এনে পৰিস্থিতিত ঘামৰ যোগেদিও ইলেক্ট্ৰ’লাইট নিৰ্গত হয়। ইয়াৰ বাবে শৰীৰৰ প্ৰয়োজনীয় ইলেক্ট্ৰলাইটৰ ভাৰসাম্য বিঘ্নিত হয়। এনে পৰিস্থিতিত এচিকুট নিমখৰ লগত মিহলি পানী খোৱাটো অতি উপকাৰী।
এই ঋতুত খাদ্যাভ্যাসত অসুবিধা হোৱাৰ বাবে প্ৰায়ে এচিডিটি আৰু কোষ্ঠকাঠিন্যৰ দৰে সমস্যাৰ সৃষ্টি হ’ব পাৰে। এনে পৰিস্থিতিত নিমখীয়া পানী এটা উত্তম বিকল্প। ই পাচনতন্ত্ৰ সুস্থ কৰি ৰখাত সহায় কৰে ইয়াৰ দ্বাৰা খাদ্য সোনকালে হজম হোৱাত সহায় কৰে আৰু পেটৰ ৰোগৰো প্ৰতিৰোধ কৰিব পাৰে।
নিমখীয়া পানীয়ে গ্ৰীষ্মকালত পানীলগাৰ সমস্যা ৰোধ কৰাত সহায় কৰে। নিমখীয়া পানী খালে শৰীৰ জলসিঞ্চিত হৈ থাকে। ইয়াৰ ফলত শৰীৰৰ সকলো অংশই প্ৰয়োজনীয় পুষ্টি লাভ কৰে।
নিমখীয়া পানীয়ে শৰীৰত শীতলতা বজাই ৰাখে। গ্ৰীষ্মকালত গ্ৰহণ কৰিলে শীতল অনুভৱ হয়।
ইয়াৰ বাহিৰেও নিমখ মিহলি কৰি কুহুমীয়া পানী খালে শৰীৰৰ বিষমুক্ত হয়।