Breaking

এই ৪টা ৰোগৰ পৰা আঁতৰি থাকিবলৈ শৰীৰত কেতিয়াও অভাৱ হ’বলৈ নিদিব আইৰণ…

0 20

আইৰণ আমাৰ শৰীৰৰ এক অপৰিহাৰ্য উপাদান খনিজ, যিয়ে আমাক পুষ্টি দিয়াই নহয় বহু ৰোগৰ পৰাও ৰক্ষা কৰে। আইৰণৰ অবিহনে আমাৰ শৰীৰ দুৰ্বল হৈ পৰে। যাৰ বাবে এই পুষ্টিকৰ উপাদানৰ অভাৱত হিম’গ্লবিন কমিবলৈ আৰম্ভ কৰে, সেয়েহে আপুনি দৈনিক খাদ্যত নেমু, কচু, বীট, পিষ্টাচিয়া, শুকান কিচমিচ, অমিতা, কল আদি বস্তু অন্তৰ্ভুক্ত কৰিব লাগে।আইৰণৰ অভাৱৰ অসুবিধাঃ

আইৰণৰ অভাৱৰ বাবে আমি ৰক্তহীনতাৰ সমস্যাৰ সন্মুখীন হ’ব পাৰো। এই ৰোগত ৰক্তহীনতা হয়, এই সমস্যা বিশেষকৈ মহিলাৰ ক্ষেত্ৰত দেখা যায়। গতিকে প্ৰতিদিনে কিছুমান বস্তু খাব লাগিব যিবোৰত আইৰণ থাকে।

শৰীৰত আইৰণৰ অভাৱ হ’লে প্ৰয়োজনীয় পৰিমাণৰ হিম’গ্লবিন উৎপন্ন নহয় যাৰ বাবে সম্পূৰ্ণ টোপনি অহাৰ পিছতো গোটেই দিনটো দুৰ্বল আৰু ভাগৰুৱা অনুভৱ হয়। ইয়াৰ বাবে দৈনন্দিন জীৱনৰ স্বাভাৱিক কাম-কাজত অসুবিধাৰ সন্মুখীন হয়।

হৃদৰোগীৰ স্বাস্থ্যক সদায় অগ্ৰাধিকাৰ দিয়া উচিত কাৰণ ভাৰতত হৃদৰোগীৰ সংখ্যা ক্ৰমাগতভাৱে বৃদ্ধি পাইছে। শৰীৰত আইৰণৰ অভাৱৰ বাবে হিম’গ্লবিনৰ অভাৱ আৰম্ভ হয়।যাৰ বাবে হৃদৰোগৰ আশংকাও উদ্ভৱ হয়।

আমাৰ শৰীৰৰ সৌন্দৰ্য্য বৃদ্ধিৰ বাবেও আইৰণে কাম কৰে। যদি এই পুষ্টিকৰ উপাদানৰ অভাৱ হয় তেন্তে ছাল আৰু চুলিৰ সমস্যা আৰম্ভ হয়।

Leave A Reply