কেৱল মদেই নহয়, এই ৫টা বস্তুও লিভাৰৰ শত্ৰু…

সুস্থ হৈ থাকিবলৈ স্বাস্থ্য বিশেষজ্ঞসকলে সুস্থ যকৃতৰ পোষকতা কৰি আহিছে। সুস্থ যকৃতে আপোনাৰ শৰীৰৰ ভালে ৰাখে, কিন্তু বেয়া যকৃত বহু সমস্যাৰ কাৰণ হৈ পৰে। এনে পৰিস্থিতিত প্ৰায়ে কোৱা হয় যে অত্যধিক মদ্যপান কৰিলে যকৃতত বেয়া প্ৰভাৱ পৰে কাৰণ মদ্যপান যকৃতৰ বাবে বেয়া বুলি কোৱা হয়। কিন্তু আপুনি জানেনে যে কেৱল মদ এৰিলেই যকৃতৰ স্বাস্থ্য বাল নহয়। ইয়াৰউপৰিও আন কিছুমান বস্তু আছে যিবোৰ সেৱন কৰিলে লিভাৰৰ যথেষ্ট ক্ষতি হয়। মদৰ বাহিৰে আন কি কি বস্তু আছে যিবোৰে যকৃতত বেয়া প্ৰভাৱ পেলায় জানো আহক…

বেছিকৈ মিঠা খাদ্য অৰ্থাৎ অত্যধিক চেনি খোৱাটো আপোনাৰ যকৃতৰ বাবে ভাল নহয়। আচলতে বেছিকৈ চেনি সেৱন কৰিলে লিভাৰে এই অতিৰিক্ত চেনি চৰ্বিলৈ ৰূপান্তৰিত কৰে। এনে পৰিস্থিতিত যদি আপুনি অত্যধিক চেনি সেৱন কৰে তেন্তে আপোনাৰ শৰীৰত চৰ্বিযুক্ত যকৃত থকাৰ সম্ভাৱনা বৃদ্ধি পাব পাৰে।

যদি আপুনি শীতল পানীয় আৰু কাৰ্বনেটেড পানীয় খাই ভাল পায় তেন্তে এই শীতল পানীয় ত্যাগ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰক। এই সকলোবোৰ পানীয়তে প্ৰচুৰ পৰিমাণে চেনি থাকে আৰু যদি আপুনি এই পানীয়বোৰ অধিক সেৱন কৰে তেন্তে অতিৰিক্ত চেনি আপোনাৰ শৰীৰত প্ৰৱেশ কৰি আপোনাৰ যকৃতৰ ক্ষতি কৰিব আৰু আপোনাৰ চৰ্বিযুক্ত যকৃতৰ সমস্যা হ’ব।

কোৱা হয় যে খাদ্যত নিমখ থকাটো অতি প্ৰয়োজনীয়। কিন্তু বেছিকৈ নিমখ খোৱাৰ ফলতো লিভাৰ বেমাৰ হ’ব পাৰে। বেছিকৈ নিমখ সেৱন কৰিলে শৰীৰত পানী জমা হৈ থাকে আৰু লিভাৰত নেতিবাচক প্ৰভাৱ পৰে। এনে পৰিস্থিতিত লিভাৰ ফিট কৰি ৰাখিবলৈ নিমখ সীমিত পৰিমাণতহে সেৱন কৰিব লাগে।

আটাৰ সামগ্ৰীৰ ব্যৱহাৰ কম কৰিব লাগে যাতে আপোনাৰ যকৃত সুস্থ হৈ থাকে। আচলতে আটাৰ পৰা তৈয়াৰী খাদ্য আৰু বিশেষকৈ আটা থকা খাদ্য যিবোৰ অতিৰিক্ত তেলত ভজা হয়, এই সকলোবোৰে আপোনাৰ যকৃতক অসুস্থ কৰি তোলে। পাস্তা, পিজ্জা, ৰুটি আদি বস্তুৱে আপোনাৰ যকৃতৰ ক্ষতি কৰে।

ৰঙা মাংস খালে মনত ৰাখিব লাগিব যে ইয়াৰ সেৱনও সীমাৰ ভিতৰত হ’ব লাগে। ৰঙা মাংসত প্ৰচুৰ পৰিমাণে প্ৰটিন থাকে আৰু অত্যধিক প্ৰটিন সেৱন কৰিলে যকৃতে ইয়াক হজম কৰিবলৈ অতিৰিক্ত কষ্ট কৰিব লাগিব আৰু ইয়াৰ কাৰ্যক্ষমতাত প্ৰভাৱ পৰিব।


Related Articles