শীতকালত স্বাস্থ্যৰ বাবে মূলা অতি উপকাৰী। যদি আপুনি চৰ্দি, কাহ, পাচনতন্ত্ৰৰ বিকাৰ, মেদবহুলতাৰ দৰে সমস্যাৰ পৰা মুক্তি পাব বিচাৰে তেন্তে আপোনাৰ খাদ্য তালিকাত অন্তৰ্ভুক্ত কৰক মূলা।(Radish) সাধাৰণতে চালাডত বা পাচলি হিচাপে খোৱা মূলা বিশেষকৈ শীতকালত খাব লাগে। মূলাত পোৱা পুষ্টিকৰ উপাদানে শৰীৰক চৰ্দি, কাহৰ পৰা ৰক্ষা কৰাত সহায় কৰে। মূলাত ভিটামিন চি, আঁহ, আৰু এন্টিঅক্সিডেন্ট থাকে। সেইবাবে স্বাস্থ্যৰ দৃষ্টিকোণৰ পৰা মূলা অতি উপকাৰী। (Radish Benefits)
ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা শক্তিশালী কৰে–
মূলাত ভাল পৰিমাণৰ ভিটামিন চি থাকে, যিয়ে শৰীৰৰ ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা শক্তিশালী কৰাত সহায় কৰে। শীতকালত মানুহৰ চৰ্দি আৰু কাহৰ দৰে সমস্যা প্ৰায়ে বাঢ়ে। মূলাই শৰীৰক বেক্টেৰিয়া আৰু ভাইৰাছৰ বিৰুদ্ধে যুঁজ দিয়াত সহায় কৰে, যাৰ ফলত সংক্ৰমণৰ সম্ভাৱনা কম হয়।(include radish in winter)
পাচনত সহায়ক-মূলাত প্ৰচুৰ পৰিমাণে আঁহ থাকে, যিটো পাচনতন্ত্ৰ সুস্থ কৰি ৰখাৰ বাবে গুৰুত্বপূৰ্ণ। ই পেটৰ সমস্যা যেনে কোষ্ঠকাঠিন্য, এচিডিটি আৰু বদহজম দূৰ কৰাত সহায় কৰে।
ওজন হ্ৰাস কৰাত সহায়ক-মূলাত কেলৰিৰ পৰিমাণ অতি কম, যাৰ বাবে ই ওজন কমাবলৈ এক উৎকৃষ্ট খাদ্য বুলি গণ্য কৰা হয়। মূলাই শৰীৰৰ প্ৰাকৃতিক বিষমুক্তকাৰী হিচাপে কাম কৰে।
ছালখন সুস্থ কৰি ৰাখে-মূলাত পানী আৰু ভিটামিন চিৰ প্ৰচুৰ পৰিমাণে থকাৰ বাবে ই ছালৰ বাবেও উপকাৰী। ই ছালখনক জলসিঞ্চিত কৰি ৰাখে আৰু লগতে তেজৰ সঞ্চালনও উন্নত কৰে, যিয়ে মুখলৈ গ্লো আনে। শীতকালত ছালখন প্ৰায়ে শুকান আৰু নিৰ্জীৱ হৈ পৰে সেইবাবে শীতকালত মূলা খালে মূলাই ছালখনক পুষ্টিকৰ আৰু সুস্থ কৰি ৰাখে।