অমিতা খালে স্বাস্থ্যৰ বাবে বহু দিশত উপকাৰ হয়, খুব কম সংখ্যক লোকেহে কেঁচা অমিতা খাই।(Raw-Papaya) অমিতাক স্বাস্থ্যৰ বাবেও অতি উত্তম বুলি গণ্য কৰা হয়। কিন্তু আপুনি কেঁচা অমিতা খাইছেনে। কেঁচা অমিতাত আঁহ, ভিটামিন এ, ভিটামিন চি, ভিটামিন ই, মেগনেছিয়াম আৰু পটাছিয়াম আদি গুৰুত্বপূৰ্ণ পুষ্টিকৰ উপাদান থাকে। কেঁচা অমিতা খালে কি কি স্বাস্থ্য উপকাৰ পাব পাৰে জানো আহক।(benefits)
কেঁচা অমিতাত পেপেইন নামৰ প্ৰাকৃতিক এনজাইম থাকে যিয়ে খাদ্যত থকা প্ৰটিন হজম কৰাত সহায় কৰে, যাৰ ফলত হজম সহজ হয় অতি সোনকালে। ই পেট ফুলা, গেছ আৰু কোষ্ঠকাঠিন্য হ্ৰাস কৰে।
ওজন হ্ৰাস কৰাত সহায়ক, কেলৰি কম আৰু আঁহ বেছি হোৱাৰ বাবে কেঁচা অমিতাই ওজন হ্ৰাস কৰাত বহুত সহায় কৰে। আঁহে আপোনাক বহু দেৰিলৈকে ভৰপূৰ কৰি ৰাখে, অপ্ৰয়োজনীয় ভোক কমায়, আনহাতে পাচন এনজাইমে বিপাকীয় ক্ৰিয়া, চৰ্বিৰ বিভাজন আৰু শক্তিৰ ব্যৱহাৰ উন্নত কৰে।
হৃদযন্ত্ৰৰ স্বাস্থ্যৰ বাবে উপযোগী কেঁচা অমিতা, এন্টিঅক্সিডেন্ট, পটাছিয়াম আৰু আঁহেৰে সমৃদ্ধ কেঁচা অমিতাই কলেষ্টেৰলৰ মাত্ৰা হ্ৰাস কৰি, ৰক্ত সঞ্চালন উন্নত কৰি আৰু ধমনী বন্ধ হোৱা ৰোধ কৰি হৃদযন্ত্ৰৰ স্বাস্থ্য বজাই ৰখাত সহায় কৰে। ভিটামিন চিৰ অধিক পৰিমাণে হৃদৰোগৰ এটা প্ৰধান কাৰক অক্সিডেটিভ ষ্ট্ৰেছ হ্ৰাস কৰাত সহায় কৰে।
আপুনি কেঁচা অমিতা বহু ধৰণেৰে খাদ্য তালিকাত অন্তৰ্ভুক্ত কৰিব পাৰে, সেয়া চালাড, স্মুদি বা ৰান্ধি। ই আপোনাৰ স্বাস্থ্যৰ সকলো দিশতে উপকাৰ কৰে।