শাক-পাচলি নোখোৱা লোকসকলে প্ৰায়ে ৰঙা মাংস ভাল পায়। কিন্তু ৰঙামাংস সীমিত পৰিমাণে খাব লাগে অন্যথা ই আপোনাৰ স্বাস্থ্যৰ গুৰুতৰ ক্ষতি কৰিব পাৰে। সময়ৰ লগে লগে আমাৰ খাদ্যাভ্যাস সলনি হয় যাৰ ফলত হাড়ৰ দুৰ্বলতা, ডায়েবেটিছ, মেদবহুলতা হয়।(Red Meat) ইয়াৰ আঁৰৰ এটা মূল কাৰণ হ’ল ৰঙা মাংস অত্যধিক গ্ৰহণ কৰা। বিয়া, পাৰ্টি আৰু আনকি সাধাৰণ দিনতো এই মাংস বেছি পৰিমাণে খোৱা হয়। কিছুমান মানুহে সপ্তাহত বহুবাৰ ৰঙা মাংস খায়, সেইবাবে বহু ৰোগে শৰীৰত স্থান পায়।(Side Effects Of Eating Red Meat)ৰঙা মাংস খোৱাৰ অসুবিধাৰ বিষয়ে জানো আহক-
ৰঙা মাংসৰ দৰে খাদ্যত অধিক পৰিমাণৰ চৰ্বি, প্ৰটিন আৰু আইৰণ থাকে যদিও ইয়াত অধিক পৰিমাণৰ চেচুৰেটেড ফেট আৰু কলেষ্টেৰল থাকে। যিয়ে স্বাস্থ্যৰ ওপৰত প্ৰভাৱ পেলাব পাৰে। অত্যধিক ৰঙা মাংস খোৱাৰ ফলত হৃদৰোগ, উচ্চ ৰক্তচাপ, কেন্সাৰ আদিৰ সম্ভাৱনা বৃদ্ধি পাব পাৰে।
অধিক ৰঙা মাংস খালে আমাৰ শাৰীৰিক স্বাস্থ্য নষ্ট হ’ব পাৰে। অতিৰিক্ত পৰিমাণৰ চেচুৰেটেড ফেটে কেৱল লিভাৰ সম্পৰ্কীয় ৰোগৰ জন্ম দিয়াই নহয়, ইয়াৰ ফলত টাইপ-২ ডায়েবেটিছ হোৱাৰ সম্ভাৱনাও বৃদ্ধি পায়।
ৰঙা মাংস খোৱাৰ অসুবিধা কম কৰিবলৈ আমি সুষম আহাৰ গ্ৰহণ কৰা উচিত। লগতে ডায়েটিচিয়ানৰ লগত কথা পাতি আমি দিনটোত কিমান পৰিমাণৰ ৰঙা মাংস খাব লাগে সেইবিষয়ে জানি ল’ব লাগে। ইয়াৰ উপৰিও আমি ৰঙা মাংসৰ লগতে আঁহযুক্ত খাদ্য যেনে ফলমূল, শাক-পাচলি, গাখীৰৰ পৰা তৈয়াৰী খাদ্যও খাব লাগে।
আমি ৰঙা মাংস খোৱাৰ অসুবিধাৰ বিষয়ে সচেতন হোৱা উচিত। স্বাস্থ্যৰ বাবে আমি আমাৰ খাদ্যাভ্যাস উন্নত কৰি সুষম আহাৰ গ্ৰহণ কৰাটো অতি প্ৰয়োজনীয়।