ৰিফাইন তেল আমাৰ পাকঘৰৰ এক গুৰুত্বপূৰ্ণ অংগ। ৰিফাইন তেলৰ সহায়ত পুৰি, পুলাও, চিপচ, পিঠা আদি ভাজিবলৈ ব্যৱহাৰ কৰা হয়। এই তেলৰ কোনো গোন্ধ বা সোৱাদ নাথাকে, সেয়েহে বহুতে এই তেল ভাল পায়, কিন্তু ৰিফাইন তেল অত্যধিক ব্যৱহাৰ আমাৰ স্বাস্থ্যৰ বাবে বিপদজনক হ’ব পাৰে।ৰিফাইন তেলৰ অত্যাধিক ব্যৱহাৰৰ ফলত কি কি অসুবিধা হ’ব পাৰে জানো আহক।(Refined Oil)
আটাইতকৈ ডাঙৰ সমস্যাটো হ’ল ৰিফাইন অইলত অত্যধিক প্ৰকাৰৰ চৰ্বি থাকে, ইয়াৰে বেছিভাগতে ট্ৰেন্স ফেট আৰু চেচুৰেটেড ফেট থাকে। এইসমূহ আমাৰ শৰীৰৰ বাবে একেবাৰেই উপকাৰী নহয়। এই তেল অত্যধিক ব্যৱহাৰ কৰা লোকৰ হৃদৰোগ, ডায়েবেটিছ, মেদবহুলতা সমস্যা হয়। এই তেলে ইউৰিক এচিডো বৃদ্ধি কৰিব পাৰে যিয়ে পিছলৈ গাঁঠিৰ বিষৰ সৃষ্টি কৰে।(Harmful Effects of Refined Oil)
ৰিফাইন তেলৰ সলনি আমি আমাৰ দৈনন্দিন খাদ্যত স্বাস্থ্যসন্মত প্ৰাকৃতিক তেল ব্যৱহাৰ কৰিব লাগে। যেনে য’ত নাৰিকল তেল, অলিভ অইল আৰু তিল তেল। এইবোৰ ব্যৱহাৰ কৰিলে আমি বহুতো মাৰাত্মক ৰোগৰ পৰা ৰক্ষা পাম।
জোখতকৈ অধিক যিকোনো বস্তুৱে ভাল নহয়। সেইবাবে বেছিকৈ খাদ্যত ৰিফাইন তেল ব্যৱহাৰ কৰিব নালাগে।