এই সমস্যাবোৰ হৈছে যে প্ৰায় প্ৰতিটো ভাৰতীয় পাকঘৰত পিয়াজ ব্যৱহাৰ কৰা হয়। যদিও বহুলোকে পিয়াজ পৰিহাৰ কৰে, কিন্তু স্বাস্থ্যৰ দৃষ্টিকোণৰ পৰা, ই অতি উপকাৰী। ইয়াক বহুতো সমস্যাৰ পৰা সকাহ দিব পাৰি।
পিঁয়াজ প্ৰায় প্ৰতিটো ভাৰতীয় পাকঘৰত ব্যৱহাৰ কৰা হয়। যদিও বহুলোকে পিয়াজ পৰিহাৰ কৰে, কিন্তু স্বাস্থ্যৰ দৃষ্টিকোণৰ পৰা, ই অতি উপকাৰী। পিঁয়াজ যোগ দি, যিকোনো বস্তুৰ সোৱাদ দুগুণ হয়। ইয়াৰ উপৰিও, পিয়াজ চালাড হিচাপেও খোৱা হয়। দাইল চাউল হওঁক বা চোলে ভাটুৰ হওঁক, নেমু যোগ কৰি কেঁচা পিয়াজ খোৱাটো সাধাৰণতে মানুহে ভাল পায়। যদি আপুনিও তেনে কৰে, তেন্তে মই আপোনাক কওঁ, কেঁচা পিয়াজ খোৱাৰ বহুতো লাভালাভ আছে।
কেঁচা পিয়াজ স্বাস্থ্যৰ বাবে উপকাৰী
কেঁচা পিয়াঁজে কেৱল আপোনাক গৰমৰ পৰা সুৰক্ষিত কৰিব নোৱাৰে, কিন্তু ই আপোনাক বহুতো ৰোগৰ পৰা সুৰক্ষিত কৰিব পাৰে। কেঁচা পিয়াজ খোৱাৰ ফলত কৰ্কট ৰোগ আৰু হৃদযন্ত্ৰ সম্পৰ্কীয় ৰোগৰ উচ্চ ৰক্তচাপৰ আশংকা যথেষ্ট হ্ৰাস হয়। ইয়াৰ উপৰিও, ই পাচন প্ৰক্ৰিয়াটো সঠিক ৰখাত সহায় কৰে। প্ৰকৃততে, ইয়াত থকা মেগনেছিয়াম আৰু অন্যান্য খনিজ লৱণে শৰীৰত তেজৰ প্ৰবাহ বজাই ৰখাত সহায় কৰে, যাৰ ফলত শক্তিৰ স্তৰ বজাই ৰাখে। আপুনি দুপৰীয়াৰ আহাৰত চালাডৰ প্লেটত কেঁচা পিয়াজ অন্তৰ্ভুক্ত কৰিব পাৰে। ইয়াৰ লাভালাভবোৰ জনা ওঁআহক –
ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা – শৰীৰত ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰিবলৈ পিয়াঁজে কাম কৰে। ইয়াৰ বহুতো গুণ আছে যেনে ফছফৰাছ, মেগনেছিয়াম, পটাছিয়াম আৰু ভিটামিন-চি, যি শৰীৰক স্বাস্থ্যৱান কৰাৰ লগতে ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰাত সহায় কৰে। কৰ্কট ৰোগ প্ৰতিৰোধ – পিঁয়াজৰ কৰ্কট ৰোধী গুণাগুণ থকা দেখা যায়। তেওঁলোকে কেৱল শৰীৰৰ কৰ্কট কোষবোৰ বৃদ্ধি হোৱাত বাধা দিয়াই নহয় কিন্তু ইয়াক আঁতৰ কৰে। বহুতো অধ্যয়নে দাবী কৰিছে যে পিয়াজ খোৱা লোকসকলৰ কৰ্কট ৰোগৰ দৰে গুৰুতৰ ৰোগৰ আশংকা কম।