কিছুমান বস্তু পুনৰ গৰম কৰিলে ইয়াত এচিডৰ পৰিমাণ বৃদ্ধি পায়, যাৰ ফলত স্বাস্থ্যৰ ওপৰত প্ৰত্যক্ষ প্ৰভাৱ পৰে। গাখীৰও তাৰ ভিতৰত অন্যতম। এনে কৰিলে খাদ্যৰ পৰা পুষ্টিৰ পৰিমাণ কমিবলৈ আৰম্ভ কৰে।দৈনন্দিন জীৱনত মানুহে প্ৰায়ে এটা সময়ত খাদ্য ৰান্ধি বহুবাৰ ব্যৱহাৰ কৰে। দুপৰীয়া আৰু ৰাতি গৰম কৰি ৰাতিপুৱা খাদ্য খায়। কিন্তু বাৰে বাৰে গৰম কৰাৰ বাবে খাদ্য স্বাস্থ্যৰ বাবে অতি বিপদজনক হ’ব পাৰে। আনকি কিছুমান বস্তু পুনৰ গৰম কৰিলেও ইয়াত থকা এচিডৰ পৰিমাণ বৃদ্ধি পায় যিয়ে স্বাস্থ্যৰ ওপৰত প্ৰত্যক্ষ প্ৰভাৱ পেলায়। গাখীৰও তাৰ ভিতৰত অন্যতম। এনে কৰিলে খাদ্যৰ পৰা পুষ্টিৰ পৰিমাণ কমিবলৈ আৰম্ভ কৰে।
গাখীৰ এনেকুৱা পানীয় যিটো বাৰে বাৰে গৰম কৰি ঘৰত ব্যৱহাৰ কৰা হয়। কিন্তু গাখীৰ কিমানবাৰ সিজোৱা হয়, তাত থকা প্ৰটিনৰ পৰিমাণ সেই অনুসৰি কমি গৈ থাকে। বাৰে বাৰে গৰম কৰাৰ বাবে গাখীৰৰ সকলো পুষ্টিকৰ উপাদান নষ্ট হৈ যায়। আনকি বাৰে বাৰে উতলালেও এচিড উৎপন্ন হয় যিটো স্বাস্থ্যৰ বাবে অতি বিপদজনক হ’ব পাৰে।
বহু সময়ত অতিৰিক্তভাৱে চাউল প্ৰস্তুত কৰাৰ বাবে পুনৰ গৰম কৰি ঘৰতে খোৱা হয়, কিন্তু বিপদজনক বুলি প্ৰমাণিত হ’ব পাৰে। আচলতে চাউল কেঁচা হ’লে ইয়াত বেক্টেৰিয়া থাকে। ধুই সিজোৱাৰ পিছত আমি কোঠাটোত সাধাৰণ উষ্ণতাত ৰাখোঁ। তথ্য অনুসৰি যদি ইয়াক ২৪ ঘন্টা কোঠাটোত ৰখা হয়, তেন্তে তাত বিষাক্ত বেক্টেৰিয়া আহে। ইয়াৰ পিছত চাউল গৰম হ’লে বেক্টেৰিয়া মৰি যায় যদিও বিষাক্ততা ৰৈ যায়। এই ভাত খালেও ডায়েৰিয়া হব পাৰে।
ভিটামিন চি যুক্ত খাদ্য বাৰে বাৰে গৰম কৰিলে ইয়াৰ পুষ্টিকৰ মূল্য কমি গৈ থাকে। আচলতে ভিটামিন চি তাপ সংবেদনশীল, ইয়াৰ বাবেই যেতিয়া ভিটামিন চি থকা খাদ্য পুনৰ গৰম কৰা হয় তেতিয়া উষ্ণতাও বৃদ্ধি পায় আৰু ইয়াৰ বাবে খাদ্য বিষাক্ত হৈ পৰে।
সেউজীয়া পাতৰ পাচলিও পুনৰ গৰম কৰিব নালাগে কাৰণ ইয়াত নাইট্ৰেট থাকে আৰু পুনৰ গৰম কৰিলে ই বিষাক্ত যৌগ গঠন কৰে। ইয়াৰ ফলত খাদ্য নষ্ট হয় আৰু ইয়াৰ ফলত আপোনাৰ স্বাস্থ্যৰ ওপৰত প্ৰভাৱ পৰিব পাৰে।