বহু সময়ত আমি কুহুমীয়া পানী সেৱন কৰি আমাৰ স্বাস্থ্য উন্নত কৰোঁ। সাধাৰণতে ওজন কমাবলৈ চেষ্টা কৰা লোকে পানী কমকৈ খাই যদিও কুহুমীয়া পানী খোৱাৰ ফলত স্বাস্থ্যৰ কিছু উপকাৰ হ’ব পাৰে। কিন্তু প্ৰতিজন ব্যক্তিৰ শৰীৰৰ প্ৰয়োজন বেলেগ বেলেগ হ’ব পাৰে। কিছুমান বিশেষ লোকে কুহুমীয়া পানী সেৱন নকৰিব লাগে কাৰণ ইয়াৰ বিপৰীত প্ৰভাৱ পৰিব পাৰে।(who should not drink lukewarm water)
কোনসকল লোকে কুহুমীয়া পানী খাব নালাগে জানি লওক-(lukewarm water)
১/ চৰ্দি আৰু কাহ ৰোগী(cold and flu patients)
চৰ্দি আৰু কাহত আক্ৰান্ত ৰোগীয়ে কুহুমীয়া পানী খোৱাৰ পৰা বিৰত থাকিব লাগে। গৰম পানী সেৱন কৰিলে তেওঁলোকৰ ডিঙিৰ ফুলা আৰু বিষ বৃদ্ধি পাব পাৰে, যাৰ ফলত তেওঁলোকৰ অৱস্থা আৰু বেয়া হ’ব পাৰে। তেওঁলোকে অলপ গৰম পানী খাই ডিঙি সমস্যা সমাধান কৰিব পাৰে।
২/ সৰু ল’ৰা-ছোৱালী
সৰু ল’ৰা-ছোৱালীয়ে প্ৰাপ্তবয়স্কৰ দৰে গৰম পানী খাব নালাগে, কাৰণ তেওঁলোকৰ পাচনতন্ত্ৰ সংবেদনশীল আৰু গৰম পানী সেৱনে তেওঁলোকৰ পেটৰ ক্ষতি কৰিব পাৰে। তেওঁলোকে স্বাভাৱিক পানী সেৱন কৰিব লাগে অন্যথা পেটৰ বহু সমস্যাৰ সন্মুখীন হ’বলগীয়া হ’ব পাৰে।
৩/ যকৃতৰ ৰোগী
যকৃতৰ ৰোগত আক্ৰান্ত লোকসকলে গৰম পানী পৰিহাৰ কৰিব লাগে, কাৰণ ইয়াৰ ফলত তেওঁলোকৰ যকৃতত অতিৰিক্ত চাপ পৰিব পাৰে। ঠাণ্ডা পানী খাব লাগে আৰু চিকিৎসকৰ পৰামৰ্শ অনুযায়ী প্ৰয়োজনীয় সকলো সাৱধানতা মানি চলিব লাগে। যকৃত এটা অতি সংবেদনশীল অংগ, যদি ইয়াত কোনো ধৰণৰ সমস্যাৰ সৃষ্টি হয় তেন্তে শৰীৰৰ বিভিন্ন কাৰ্য্যত বিৰূপ প্ৰভাৱ পৰে।
৪/ দাঁতৰ সংবেদনশীলতাত আক্ৰান্ত লোক
ছালৰ সংবেদনশীলতা থকা লোকৰ বাবে গৰম আৰু ঠাণ্ডা দুয়োটা বস্তুৱে বিষ বৃদ্ধি কৰিব পাৰে। যদি আপুনি এই সমস্যা বৃদ্ধি কৰিব নিবিচাৰে তেন্তে কেৱল স্বাভাৱিক পানীহে খাব।