গৰমত প্ৰস্ৰাৱৰ সমস্যা হোৱাটো সাধাৰণ কথা। লগতে মনত ৰাখিব যে শীতল পানীয়ৰ কুঁহিয়াৰ ৰস খাব।(Sugarcane Juice)গৰম বৃদ্ধি পোৱাৰ লগে লগে মানুহে বজাৰত উপলব্ধ পেকড জুচ বা শীতল পানীয় সেৱন কৰে, যাৰ ফলত ডায়েবেটিছ, মেদবহুলতা আৰু বহুতো ৰোগ হ’ব পাৰে। এই কাৰণেই বেছিভাগ স্বাস্থ্য বিশেষজ্ঞই গৰমত কুঁহিয়াৰ ৰস খোৱাৰ পৰামৰ্শ দিয়ে। কুঁহিয়াৰ ৰসৰ ৫টা প্ৰধান উপকাৰিতা জানেনে ?
কুঁহিয়াৰ ৰস কিয় খাব লাগে
অত্যাৱশ্যকীয় পুষ্টিকৰ উপাদানৰে সমৃদ্ধ কুঁহিয়াৰ ৰস কেৱল পানী আৰু চেনি নহয়, ই পটাছিয়াম, কেলচিয়াম, মেগনেছিয়াম আৰু আইৰণৰ দৰে গুৰুত্বপূৰ্ণ পুষ্টিকৰ উপাদানৰে সমৃদ্ধ। এই খনিজ পদাৰ্থবোৰে ইলেক্ট্ৰলাইটৰ ভাৰসাম্য ৰক্ষা কৰাত সহায় কৰে, ক্লান্তি প্ৰতিৰোধ কৰে, আৰু সামগ্ৰিক স্বাস্থ্যক সমৰ্থন কৰে, যাৰ ফলত এই কৃত্ৰিম পানীয়বোৰ এক উত্তম বিকল্প হৈ পৰে।
গৰমত ঘামে আপোনাৰ শৰীৰৰ পৰা তৰল পদাৰ্থ আঁতৰাই পেলায়, যাৰ ফলত আপুনি পানীহীন হৈ পৰে। কুঁহিয়াৰ ৰসে পানীৰ পৰিমাণ বেছি হোৱাৰ বাবে হেৰুৱা তৰল পদাৰ্থবোৰ সোনকালে পুনৰ ভৰাই তোলে। ক্ষতিকাৰক চ’ডা পানীয়ৰ দৰে নহয়, ই এটা প্ৰাকৃতিক হাইড্ৰেটৰ যিয়ে পিয়াহ ফলপ্ৰসূভাৱে দূৰ কৰে আৰু আপোনাক ঠাণ্ডা আৰু সতেজ কৰি ৰাখে।
প্ৰাকৃতিক শক্তিৰ উৎস কুঁহিয়াৰ ৰসত থকা প্ৰাকৃতিক চেনি (চুক্ৰ’জ, গ্লুক’জ আৰু ফ্ৰুক্ট’জ) আমাক তৎক্ষণাত শক্তি প্ৰদান কৰে, যাৰ ফলত আপুনি দুপৰীয়াৰ মন্দাৱস্থাৰ সৈতে যুঁজিলেও বা বাহিৰৰ কামৰ পৰা সুস্থ হৈ উঠিলেও ই এক নিখুঁত গ্ৰীষ্মকালীন পানীয়।
শৰীৰত শীতল প্ৰভাৱ গ্ৰীষ্মকালত কুঁহিয়াৰ ৰসৰ শীতল গুণৰ বাবে মূল্যৱান। ই শৰীৰৰ উষ্ণতা নিয়ন্ত্ৰণ কৰাত সহায় কৰে, যাৰ ফলত হিট ষ্ট্ৰ’ক আৰু ক্লান্তিৰ পৰা সকাহ পায়। ঠাণ্ডা গিলাচ এটাই গৰম ৰ’দৰ পৰা তৎক্ষণাত সকাহ দিয়ে।
গৰমৰ দিনত যদি আপুনি বেছিকৈ খায় বা পানীৰ অভাৱ হয় তেন্তে হজম প্ৰক্ৰিয়াটো লেহেমীয়া হ’ব পাৰে। কুঁহিয়াৰ ৰসত এনে যৌগ থাকে যিয়ে পাচনত সহায় কৰে আৰু পেটৰ সংক্ৰমণ ৰোধ কৰে। ইয়াৰ পোহৰ, ক্ষাৰকীয় প্ৰকৃতিয়েও এচিডিটি শান্ত কৰে, যিয়ে আপোনাৰ অন্ত্ৰক সকাহ দিয়ে।