শীতকালত গৰম চাহ খাই সকলোৱে ভাল পায়? কিন্তু আপুনি জানেনে যে গাখীৰৰ চাহ স্বাস্থ্যৰ বাবে অতি ক্ষতিকাৰক। আহক আমি জানো যে সেই বস্তুটো কি যিটো চাহত যোগ কৰিলে বিষাক্ত হৈ পৰে!(Tea)
প্ৰায় সকলোৱেই ঠাণ্ডা বতৰত গৰম চাহ খাই ভাল পায়। কিন্তু জানেনে, গাখীৰৰ চাহ স্বাস্থ্যৰ বাবে বিপদজনক।
বনৌষধি চাহ স্বাস্থ্যৰ বাবে ভাল বুলি গণ্য কৰা হয় যদিও গাখীৰৰ চাহ স্বাস্থ্যৰ বাবে বিপদজনক। আচলতে গাখীৰৰ চাহত চেনি থাকে যিয়ে স্বাস্থ্যৰ ক্ষতি কৰিব পাৰে। চাহত চেনি যোগ কৰিলে স্বাস্থ্যৰ বাবে অতি ক্ষতিকাৰক হ’ব পাৰে।
চাহত গাখীৰ আৰু চেনি যোগ কৰিলে ইয়াৰ সোৱাদ বৃদ্ধি পায় যদিও ই পাচনতন্ত্ৰৰ বাবে ক্ষতিকাৰক। গাখীৰৰ চাহ অতিৰিক্ত পৰিমাণে খোৱাৰ বাবে বদহজম হ’ব পাৰে।
ভাৰতীয় মানুহৰ ৰাতিপুৱা চাহৰ পৰা আৰম্ভ হয়। বেছিভাগ মানুহেই ৰাতিপুৱা খালী পেটত গাখীৰৰ চাহ খাই। খালী পেটত গাখীৰৰ চাহ খালে ডায়েবেটিছৰ সম্ভাৱনা বৃদ্ধি পায়।
দিনত বেছিকৈ চাহ খালে শৰীৰত কেলচিয়ামৰ অভাৱ হ’ব পাৰে। ইয়াৰ উপৰিও বেছিকৈ চাহ খালে লিভাৰৰ ক্ষতিও হ’ব পাৰে।