ডায়েবেটিছ ৰোগীৰ বাবে চাহ ভাল নে? ডায়েবেটিছ ৰোগীৰ বাবে চাহ স্বাস্থ্যসন্মত হয় নে? কিন্তু সাধাৰণ গাখীৰৰ চাহৰ সলনি খাব পাৰে আপুনি এইসমূহ চাহ।(Tea)
ডায়েবেটিছ ৰোগীয়ে ৰাতিপুৱা প্ৰথম পানীৰ পৰা আৰম্ভ কৰি ৰাতি শেষ আহাৰ গ্ৰহণলৈকে সকলো বস্তু অতি সাৱধানে খাব লাগে। যাতে ব্লাড চুগাৰ নিয়ন্ত্ৰণত ৰাখিব পাৰে।
এনে পৰিস্থিতিত ডায়েবেটিছ ৰোগীয়ে চাহ খোৱাত অলপ অসুবিধাৰ সন্মুখীন হ’ব পাৰে, কাৰণ চাহত বহু মিঠা বস্তু আৰু গাখীৰ মিহলি হয়, যাৰ ফলত তেজত চেনিৰ মাত্ৰা বৃদ্ধি পাব পাৰে। অৱশ্যে কিছুমান স্বাস্থ্যসন্মত চাহৰ বিকল্প আছে যিবোৰ ডায়েবেটিছ ৰোগীয়েও খাব পাৰে।
ডায়েবেটিছ ৰোগীৰ বাবে গ্ৰীণ টি অন্যতম জনপ্ৰিয় আৰু স্বাস্থ্যকৰ চাহ। অধ্যয়নত দেখা গৈছে যে গ্ৰীণ টিত থকা পলিফিনলে তেজৰ চেনিৰ মাত্ৰা নিয়ন্ত্ৰণ কৰাত সহায় কৰিব পাৰে। কেৱল এয়াই নহয়, গ্ৰীণ টিতো প্ৰচুৰ পৰিমাণে এন্টিঅক্সিডেন্ট থাকে, যিটো স্বাস্থ্যৰ বাবেও উপকাৰী।
ডায়েবেটিছ নিয়ন্ত্ৰণৰ বাবে ডালচেনি এক সুপৰিচিত মছলা। ডালচেনিয়ে তেজৰ চেনিৰ মাত্ৰা হ্ৰাস কৰাত সহায় কৰিব পাৰে। ডালচেনিৰ চাহ বনাবলৈ গৰম পানীৰ একাপত দালচেনিৰ লাঠি এটা দি কিছু সময় ঢাকি ৰাখিব।
গৱেষণাৰ মতে ডায়েবেটিছ ৰোগীৰ বাবে মেথি চাহ আন এক উত্তম বিকল্প। মেথিৰ গুটিত প্ৰচুৰ পৰিমাণে আঁহ থাকে, যাৰ ফলত তেজৰ চেনিৰ শোষণ লেহেমীয়া হ’ব পাৰে। মেথি চাহ বনাবলৈ একাপ গৰম পানীত এচামুচ মেথি গুটি দি ১০ মিনিট ঢাকি ৰাখিব। ৰুচি অনুসৰি নেমুৰ ৰসও দিব পাৰে।
তুলসী চাহত প্ৰচুৰ পৰিমাণে এন্টিঅক্সিডেন্ট আৰু ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰা গুণ থাকে। কিছুমান গৱেষণাৰ পৰা দেখা গৈছে যে তুলসীৰ পাতৰ হাইপ’গ্লাইচেমিক প্ৰভাৱ থাকে যিয়ে তেজত চেনিৰ মাত্ৰা হ্ৰাস কৰাত সহায় কৰিব পাৰে। এনে পৰিস্থিতিত ইয়াৰ চাহ চেনি নিয়ন্ত্ৰণত অতি উপকাৰী বুলি প্ৰমাণিত হয়।
এই চাহ খোৱাৰ সময়ত চেনি বা মৌ যোগ কৰাৰ পৰা বিৰত থাকিব। প্ৰাকৃতিকভাৱে মিঠা কৰিবলৈ ডালচেনি বা ইলাচি দিব পাৰে। যিকোনো নতুন চাহ খাবলৈ আৰম্ভ কৰাৰ পূৰ্বে চিকিৎসকৰ পৰামৰ্শ লওক, বিশেষকৈ যদি আপুনি ইতিমধ্যে কোনো ঔষধ খাই আছে।