Breaking

ছাল, চুলি আৰু পেট সুস্থ কৰি ৰাখিবলৈ উত্তম খাদ্য হৈছে পিষ্টাচিয়া…

0 24

সুস্বাস্থ্যৰ বাবে আমাৰ বয়োজ্যেষ্ঠসকলে প্ৰায়ে শুকান ফল খাই, কাৰণ ইয়াত প্ৰচুৰ পৰিমাণে পুষ্টিকৰ উপাদান থাকে। তেনে এটা শুকান ফল হ’ল পিষ্টা যি অতি সোৱাদযুক্ত।আমাৰ সামগ্ৰিক সৌন্দৰ্য্য ছাল আৰু চুলিৰ ভিত্তিত নিৰ্ধাৰিত হয়, সেয়েহে পিষ্টাচিয়া খাব লাগে। ইয়াত অধিক পৰিমাণৰ ভিটামিন ই থাকে যিটো চুলি আৰু ছালৰ বাবে এক গুৰুত্বপূৰ্ণ পুষ্টিকৰ উপাদান। ইয়াৰ ফলত ছালখন কোমল আৰু চিকচিকিয়া হয় আৰু লগতে চুলিও শক্তিশালী কৰে।

লগতে পেটৰ লগত জড়িত সমস্যা থকা লোকসকলে পিষ্টাচিয়া খাব লাগে কাৰণ ই হজম শক্তি উন্নত কৰে, যাৰ ফলত গেছ, বদহজম, কোষ্ঠকাঠিন্য বা এচিডিটিৰ দৰে সমস্যা ৰোধ হয়।

আজিকালি বহুতে ওজন বৃদ্ধিৰ বাবে অসুবিধা পায়, এনে লোকৰ বাবে পিষ্টাচিয়া ঔষধতকৈ কম নহয়।

ভাৰতত ডায়েবেটিছ ৰোগীৰ সংখ্যা অতি বেছি, সেয়েহে নিয়মিতভাৱে পিষ্টাচিয়া খাব লাগে কাৰণ ইয়াৰ কেলৰি কম আৰু গ্লাইচেমিক ইনডেক্স কম, যিয়ে তেজৰ চেনিৰ মাত্ৰা বজাই ৰখাত সহায় কৰে।

Leave A Reply