Breaking

গ্ৰীষ্মকালত কেঁচা আম খোৱাৰ আছে ৬ টা উপকাৰ! হৃদযন্ত্ৰ আৰু যকৃতৰ বাবে অমৃত…

0 49

কেঁচা আমৰ উপকাৰঃ কেঁচা আমৰ নাম শুনিলেই সকলোৰে মুখৰ পানী ওলায়। সকলোৰে শৈশৱৰ স্মৃতি নিশ্চিতভাৱে আছে কেঁচা আমৰ সৈতে। গ্ৰীষ্মকালত কেঁচা আমৰ সৈতে বহুতো তৰকাৰী ব্যঞ্জন প্ৰস্তুত কৰা হয়। বিশেষকৈ হিট ষ্ট্ৰ’ক প্ৰতিৰোধৰ ক্ষেত্ৰত কেঁচা আমক অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ বুলি গণ্য কৰা হয়। এই সোৱাদযুক্ত ফল কেৱল স্বাস্থ্যৰ বাবে অতি উপকাৰী। কেঁচা আমেও আপোনাক বহু ৰোগৰ পৰা ৰক্ষা কৰে। কেঁচা আমৰ এইবোৰ গুণৰ বিষয়ে জানো আহক-

গ্ৰীষ্মকালত কেঁচা আম খোৱাৰ উপকাৰীতা-


কেঁচা আমত আঁহৰ উত্তম উৎস, যাৰ ফলত হজম শক্তি ভাল হয় আৰু কোষ্ঠকাঠিন্য, পেট ফুলা, বদহজম আৰু ডায়েৰিয়া আদিৰ পৰা উপশম পায়।

কেঁচা আমত প্ৰচুৰ পৰিমাণে ভিটামিন চি থাকে। এনে পৰিস্থিতিত কেঁচা আম গ্ৰহণে আপোনাৰ ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰে আৰু বহু ৰোগ আৰু সংক্ৰমণৰ পৰা আপুনি সুৰক্ষিত হৈ থাকে। নিয়মীয়াকৈ কেঁচা আম খালে হৰম’ন তন্ত্ৰও উন্নত হয়।

এই সোৱাদযুক্ত ফলটোৱে আপোনাৰ হৃদযন্ত্ৰও সুস্থ কৰি ৰাখে। ইয়াত প্ৰচুৰ পৰিমাণে পটাছিয়াম থাকে, যিয়ে ৰক্তচাপ নিয়ন্ত্ৰণ কৰে। লগতে আপোনাৰ হৃদযন্ত্ৰৰ স্বাস্থ্যও উন্নত কৰে। কেঁচা আমতো নিয়াচিন থাকে, যিটো হৃদযন্ত্ৰৰ বাবেও উপকাৰী। ইয়াৰ ফলত শৰীৰত স্বাস্থ্যকৰ কলেষ্টেৰলৰ মাত্ৰা বৃদ্ধি পায়। ইয়াৰ ফলত হাৰ্ট এটেক, ডায়েবেটিছ আৰু ষ্ট্ৰোকৰ সম্ভাৱনা কম হয়।

কেঁচা আমত ভিটামিন চিৰ লগতে ভিটামিন এ আৰু ই প্ৰচুৰ পৰিমাণে পোৱা যায়। ই শৰীৰক শীতল কৰি ৰাখে। এই কাৰণেই মাখন বা তৰকাৰীৰ পান্না খালে হিট ষ্ট্ৰোক নহয়। সেয়েহে ইয়াক বিশেষকৈ গ্ৰীষ্মকালত খোৱা হয়।

কেঁচা আম আৰু নিমখৰ সংমিশ্ৰণ অতুলনীয়, ই আপোনাক পানীলগাৰ পৰা ৰক্ষা কৰে। আচলতে ইয়াত প্ৰচুৰ পৰিমাণে ছডিয়াম ক্লৰাইড থাকে, যাৰ বাবে শৰীৰত পানীৰ অভাৱ নহয়।

ভাৰতৰ প্ৰায় প্ৰতিটো অঞ্চলতে কেঁচা আম পোৱা যায়। প্ৰতিখন ৰাজ্যৰ লগত জড়িত এক সুকীয়া আৰু সোৱাদযুক্ত খাদ্য। যদিও কিছুমান খাদ্যও সাধাৰণ। দৈনন্দিন খাদ্যত কেঁচা আম বহু ধৰণে অন্তৰ্ভুক্ত কৰিব পাৰে।চালাডতো আম দিব পাৰে। কেঁচা আমৰ দাইল আৰু আলুৰ তৰকাৰীত দিও খাব পাৰি আম। বহু ৰাজ্যত কেঁচা আমৰ আচাৰো তৈয়াৰ কৰা হয়।

Leave A Reply

Your email address will not be published.