Breaking

এনে বহুতো খাদ্য আছে যাক সাধাৰণ দিনত অতি উপকাৰী বুলি গণ্য কৰা হয়, কিন্তু বৰষুণৰ বতৰত সেইবোৰ সেৱন কৰাটো বিপদজনক হ’ব পাৰে!

0 1,557

মৌচুমী বায়ু সীমিত আহাৰ: বৰষুণৰ টোপালে হৃদযন্ত্ৰ আৰু মনক যথেষ্ট সকাহ দিয়ে, কিয়নো প্ৰচণ্ড গৰম, আৰ্দ্ৰতা আৰু প্ৰখৰ ৰ’দৰ পিছত, যেতিয়া বাৰিষা আহে, ই এক সকাহ অনুভৱ কৰে। বৰষুণৰ বতৰ বহুলোকে ভাল পায় কিয়নো ইয়াৰ ফলত তাপমাত্ৰা হ্ৰাস হয় আৰু বায়ুমণ্ডল মনোৰম হৈ পৰে, কিন্তু বৰষুণে ইয়াৰ সৈতে বহুতো ৰোগ আৰু সংক্ৰমণ আনিদিয়ে। সেয়েহে, আমি এই সময়ছোৱাত আমাৰ স্বাস্থ্যৰ বিশেষ যত্ন লোৱা উচিত, বিশেষকৈ সাৱধানে কৰিবলগা খাদ্য আৰু পানীয় বাছনি কৰা টো প্ৰয়োজনীয়। ভাৰতৰ বিখ্যাত পুষ্টি বিশেষজ্ঞ নিখিল ভাটছে জি নিউজক কৈছিল বাৰিষাত কি কি কি বস্তু খাব নালাগে।

বৰষুণৰ বতৰত এই খাদ্যবোৰৰ পৰা নিজকে আঁতৰাই ৰাখক

  1. নন-ভেজ খাদ্য
    সনাতন ধৰ্মত, চৱান মাহত ভেজ বিহীন খাদ্য খোৱাটো নিষিদ্ধ, কিন্তু ইয়াৰ আঁৰত এক বৈজ্ঞানিক অঞ্চলও আছে, দৰাচলতে, বৰষুণৰ বতৰত, ভেঁকুৰৰ সংক্ৰমণ, মৃদুতা আৰু আগতীয়াকৈ মাংস পচি যোৱাৰ আশংকা বৃদ্ধি হয়, কিয়নো পোনপটীয়া সূৰ্যৰ পোহৰৰ অভাৱৰ বাবে, বীজাণুৰ প্ৰজনন দ্ৰুত হয়।
  2. সেউজীয়া শাক পাচলি
    বাৰিষাকালত, বিশেষকৈ সেউজীয়া শাক-পাচলি পৰিহাৰ কৰিব লাগে, ইয়াত যিমানেই পুষ্টি নাথাকক। বৰষুণৰ বতৰত, আৰ্দ্ৰতা অলপ বৃদ্ধি হয়, যি বীজাণু বিকশিত হোৱাত সহায় কৰে, সেইবোৰে শাক-পাচলিকো আক্ৰমণ কৰে আৰু ইয়াক অখোৱা কৈ ৰাখে।

  1. দৈ
    দৈ আমাৰ স্বাস্থ্যৰ বাবে অতি উপকাৰী, কিয়নো ই হজম স্বাস্থ্যকৰ ৰাখিব পাৰে, কিন্তু ইয়াক বৰষুণৰ বতৰত খাব নালাগে কিয়নো ই এক ঠাণ্ডা টেছিৰ বস্তু, সেয়েহে দৈ খোৱাৰ ফলত চৰ্দি আৰু ডিঙিৰ বিষ হ’ব পাৰে।
  2. গাখীৰ
    বৰষুণৰ বতৰত, পোক-পতংগৰ সংখ্যা যথেষ্ট বৃদ্ধি পায় আৰু ইয়াৰ ফলত ডেংগু-চিকুনগুনিয়া মহৰ বৃদ্ধি হয়, যাৰ ফলত গাখীৰ খোৱা গৰুবোৰো অসুস্থ হৈ পৰে, সেয়েহে এই জন্তুবোৰৰ গাখীৰ খোৱাৰ ফলত ৰোগৰ আশংকা থাকে।

Leave A Reply

Your email address will not be published.