শুকান ফল খোৱাৰ কিছু নিয়ম আছে, জানি লওক এই নিয়ম সমূহৰ বিষয়ে…

শুকান ফল স্বাস্থ্যৰ বাবে উপকাৰী বুলি কোৱা হয়। শীতকালত মানুহে শুকান ফল বেছিকৈ সেৱন কৰে। ইয়াৰ ফলত শৰীৰত তাপ বজাই ৰাখে। কিন্তু আপুনি জানেনে পোৰা শুকান ফল খালে কি কি লাভ হয়? আজি আমি আপোনালোকক ক’ম শুকান ফল পোৰাৰ পিছত খোৱাৰ উপকাৰিতাৰ বিষয়ে। জানো আহক…


পোৰা শুকান ফল খোৱাৰ উপকাৰ আছে। আচলতে স্বাস্থ্য বিশেষজ্ঞসকলে শুকান ফল বেছিভাগেই কেঁচাকৈ খাবলৈ পৰামৰ্শ দিয়ে। কিন্তু সেইবোৰ ভাজি খালেও ই আপোনাৰ স্বাস্থ্যৰ কোনো ডাঙৰ ক্ষতি নকৰে। আচলতে শুকান ফলত বহু ধৰণৰ আঁহ আৰু বহু পুষ্টিকৰ উপাদান থাকে। গতিকে অতিমাত্ৰা ভাজি খাব নালাগে। অলপ গৰম কৰাৰ পিছতহে খাব। শুকান ফল অতিমাত্ৰা পোৰা আৰু খালে ইয়াত থকা জিংক, পটাছিয়াম আৰু মেগনেছিয়াম আৰু ট্ৰেচ মিনাৰেল উচ্চ উষ্ণতাৰ বাবে ধ্বংস হৈ যায়। গতিকে এটা কথা মনত ৰাখিব যে শুকান ফলবোৰ উচ্চ জুইত পোৰাৰ পিছত নাখাব। যদি আপুনি ইয়াৰ আঁহ আৰু ৰাফেজ সম্পূৰ্ণৰূপে ব্যৱহাৰ কৰিব বিচাৰে তেন্তে ইয়াক লাহে লাহে গৰম কৰাৰ পিছতহে খাব।

যদি শুকান ফল পোনপটীয়াকৈ খাই পেটৰ সমস্যা হয়, তেন্তে সঠিকভাৱে পোৰাৰ পিছতহে খাব লাগে। কিন্তু ভাজিবলৈ কোনো ধৰণৰ ঘিউ বা তেল ব্যৱহাৰ নকৰিব।


Related Articles