এই ৩ টা খাদ্যই হাৰ্ট এটেক দূৰ কৰি ৰাখে, জানক এই তিনি খাদ্যৰ বিষয়ে…

হাৰ্ট এটেক মাৰাত্মক, এনে পৰিস্থিতিত স্বাস্থ্যসন্মত জীৱনশৈলী আৰু সঠিক ধৰণৰ খাদ্য খালে এই ৰোগ প্ৰতিৰোধ কৰিবলৈ সহজ হৈ পৰে। বিশেষকৈ যদি আপুনি হৃদৰোগ বা অৱস্থাত ভুগি আছে।যদি আপুনি তৎকালীন চিকিৎসা নাপায় তেন্তে হাৰ্ট এটেকৰ ফলত মৃত্যুৰ পৰা হাত সাৰিবলৈ অতি কঠিন। কিছুদিনৰ বাবে হাৰ্ট এটেক বয়সস্থ লোকৰ মাজতে সীমাবদ্ধ আছিল যদিও আজি কম বয়সীয়া লোকৰ মাজতো ইয়াৰ আশংকা বৃদ্ধি পাইছে। ইয়াৰ এটা গুৰুত্বপূৰ্ণ কাৰণ হ’ল বেয়া জীৱনশৈলী আৰু খাদ্যাভ্যাস। এই ৰোগৰ পৰা হাত সাৰিবলৈ এই তিনিটা বস্তু খোৱাটো অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ…


নহৰু হৈছে বয়স বৃদ্ধি বিৰোধী মছলা। আয়ুৰ্বেদৰ মতে হৃদযন্ত্ৰৰ বাবে টনিকৰ দৰে কাম কৰে নহৰুৱে। নহৰু খালে শৰীৰত ৰক্ত সঞ্চালন ভাল হৈ থাকে। যাৰ বাবে তেজ জমা নহয় আৰু হাৰ্ট এটেকৰ কোনো আশংকা নাথাকে। কেঁচা নহৰু থেতেলিয়াই লৈ দিনে এবাৰ খালী খাব পাৰে।


আয়ুৰ্বেদৰ মতে ডালিম হৃদস্বাস্থ্যৰ বাবে অন্যতম উত্তম ফল। ডালিম খোৱাৰ লগে লগে ট্ৰাইগ্লিচাৰাইড আৰু এল ডি এলৰ মাত্ৰা যথেষ্ট হ্ৰাস পায় আনহাতে এইচ ডি এলৰ মাত্ৰা যথেষ্ট বৃদ্ধি পায়।


১০০ মিলিলিটাৰ পানী আৰু ১০০ মিলিলিটাৰ গাখীৰ লৈ ৫ গ্ৰাম অৰ্জুনৰ বাকলিৰ গুড়ি দি আধালৈ কমি যোৱালৈকে উতলাই লওক। ফিল্টাৰ কৰি শুই উঠাৰ সময়ত বা ৰাতিপুৱা/গধূলি খাদ্য খোৱাৰ ১ ঘণ্টা আগতে খাব লাগে।

Related Articles