এই ৫টা খাদ্য হৃদযন্ত্ৰ আৰু ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতাৰ বাবে অতি উপকাৰী…

হৃদযন্ত্ৰ কেনেকৈ ভালে ৰাখিব? কি কি খাদ্য সেৱন কৰিলে হৃদযন্ত্ৰ ভালে থাকে। জানক ইয়াৰ বিষয়ে-

কেইবাটাও গৱেষণাৰ পৰা দেখা গৈছে যে জামু সেৱনে ৰক্তচাপ, প্ৰদাহ কমোৱাত সহায় কৰে আৰু উচ্চ কলেষ্টেৰলৰ মাত্ৰা হ্ৰাস কৰে। এই সকলোবোৰ কাৰকে হৃদযন্ত্ৰৰ স্বাস্থ্যৰ ক্ষেত্ৰত অৰিহণা যোগায়। জামুত ভিটামিন চিও থাকে, যিয়ে স্বাস্থ্যসন্মত ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতাক সহায় কৰে।

সেউজীয়া শাক-পাচলি

সেউজীয়া পাতৰ শাক-পাচলি (কচু, বন্ধাকবি, কলাৰ্ড গ্ৰীণ আদি) ভিটামিন চি, ভিটামিন ই আৰু বিটা-কেৰটিনৰ দৰে এন্টিঅক্সিডেন্টৰ সৈতে প্ৰচুৰ পৰিমাণে থাকে, যিয়ে ফ্ৰী ৰেডিকেলৰ ক্ষতিৰ পৰা ৰক্ষা কৰাত সহায় কৰে আৰু সুস্থ ৰক্তবাহী নলীক সহায় কৰে। সেউজীয়া শাক-পাচলিতো নাইট্ৰিক অক্সাইড থাকে, যিয়ে ৰক্তচাপ কমোৱাত সহায় কৰিব পাৰে।

বাদাম

আলমণ্ড, আখৰোট আৰু পিষ্টাচিঅ’ৰ দৰে বাদামত এন্টিঅক্সিডেন্ট, স্বাস্থ্যকৰ চৰ্বি আৰু আঁহ থাকে, যাৰ বাবে ই হৃদযন্ত্ৰৰ স্বাস্থ্যৰ বাবে এক উত্তম বিকল্প। বাদামত ভিটামিন ইও থাকে, যিয়ে হৃদৰোগৰ পৰা আঁতৰি ৰখাত সহায় কৰে আৰু ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা শক্তিশালী কৰে।

ডাৰ্ক চকলেট

ডাৰ্ক চকলেটত ফ্লেভন’ইড থাকে, যিয়ে অক্সিডেটিভ ষ্ট্ৰেছৰ পৰা ৰক্ষা কৰাত সহায় কৰে। ফ্লেভন’ইডে প্ৰদাহ হ্ৰাস কৰে, ৰক্ত সঞ্চালন উন্নত কৰে, ৰক্তচাপ হ্ৰাস কৰে, এই সকলোবোৰে হৃদযন্ত্ৰৰ সুস্বাস্থ্যত অৰিহণা যোগায়। অৱশ্যে স্বাস্থ্যৰ বাবে সৰ্বাধিক উপকাৰ লাভ কৰিবলৈ কমেও ৭০% ক’ক’ থকা ডাৰ্ক চকলেট বাছি লোৱাটো গুৰুত্বপূৰ্ণ।

চাইট্ৰাছ ফল

কমলা, গ্ৰেপফ্ৰুট আৰু নেমু আদি ছাইট্ৰাছ ফলত প্ৰচুৰ পৰিমাণে ভিটামিন চি থাকে, যিটো এটা শক্তিশালী এন্টিঅক্সিডেন্ট যিয়ে সুস্থ ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতাক সহায় কৰে। ছাইট্ৰাছ ফলত ফ্লেভনয়ড আৰু কেৰটিনয়ডো থাকে, যিয়ে ৰক্তচাপ কমোৱাত সহায় কৰিব পাৰে আৰু প্ৰদাহ কমোৱাত সহায় কৰিব পাৰে।

Related Articles