তেজ পৰিষ্কাৰ হ’বৰ বাবে এই ৪ টা খাদ্য খাব লাগে…

যদি শৰীৰত থকা তেজ পৰিষ্কাৰ নহয় তেন্তে আমি বহুতো ৰোগ আৰু সমস্যাৰ সন্মুখীন হ’বলগীয়া হ’ব পাৰে। গতিকে আমি এনে বস্তু খোৱাটো গুৰুত্বপূৰ্ণ যিয়ে তেজ বিশুদ্ধ কৰাত সহায় কৰিব পাৰে। আমাৰ সামগ্ৰিক স্বাস্থ্য বজাই ৰাখিবলৈ তেজ পৰিষ্কাৰ কৰি ৰখাৰ লগতে শৰীৰৰ পৰা বিষাক্ত পদাৰ্থ নিৰ্গত হোৱাটো প্ৰয়োজনীয়। কোনবোৰ খাদ্য সামগ্ৰীয়ে তেজ পৰিষ্কাৰ কৰাত সহায় কৰে জানক-

সেউজীয়া পাতৰ শাক-পাচলি
সেউজীয়া পাতৰ শাক-পাচলিক সদায় সুস্বাস্থ্যৰ মন্ত্ৰ বুলি গণ্য কৰা হৈছে, কাৰণ এই শাক-পাচলিবোৰত অত্যাৱশ্যকীয় পুষ্টি আৰু এন্টিঅক্সিডেন্ট প্ৰচুৰ পৰিমাণে থাকে, যিয়ে ৰোগ নিয়ন্ত্ৰণ কৰে। বন্ধাকবি, বিলাহী, কচু, আৰু সৰিয়হৰ সেউজীয়া পাতে তেজৰ সোঁত সুস্থ কৰি ৰখাত সহায় কৰে।

ব্ৰকলি
ব্ৰকলিক শৰীৰৰ পৰা বিষাক্ত পদাৰ্থ বাহিৰ কৰি পেলাব পৰা অন্যতম উত্তম প্ৰাকৃতিক খাদ্য বুলি গণ্য কৰা হয়, ইয়াত কেলচিয়াম, ওমেগা-৩ ফেটি এচিড, ভিটামিন চি, পটাছিয়াম, মেংগানিজ, ফছফৰাছ আৰু এন্টিঅক্সিডেন্ট থাকে যিয়ে শৰীৰক বিষমুক্ত আৰু বিষমুক্ত কৰে।

নেমু
যুগ যুগ ধৰি নেমু ঔষধ হিচাপে ব্যৱহাৰ হৈ আহিছে, এগিলাচ নেমুৰ গৰম পানী খালে শৰীৰৰ পৰা সকলো ধৰণৰ বিষাক্ত পদাৰ্থ ওলাই যাব। নেমুত প্ৰচুৰ পৰিমাণে ভিটামিন চি আৰু খনিজ পদাৰ্থ থাকে, যাৰ বাবে ই সহজে তেজ বিশুদ্ধ কৰিব পাৰে।

Related Articles