কিছুমান খাদ্য সামগ্ৰী তিয়াই থলে স্বাস্থ্যৰ বাবে অতি উপকাৰী। অংকুৰিত বস্তু খালে সম্পূৰ্ণ পুষ্টি লাভ হয় আৰু বহু ৰোগৰ আশংকা নাইকিয়া হয়। কোনবোৰ বস্তু তিয়াই খাব লাগে জানো আহক। মানুহে সুস্থ হৈ থাকিবলৈ সকলো সম্ভৱপৰ উপায় গ্ৰহণ কৰে। বহুতে নিজৰ খাদ্য-পানীয়ৰ প্ৰতি অতিশয় গুৰুত্ব দিয়ে। দামী ড্ৰাইফ্ৰুট খাব লাগে। কিন্তু খাদ্য খোৱাৰ সঠিক পদ্ধতি গম নোপোৱালৈকে এইবোৰ খোৱাৰ কোনো লাভ নাই। কিছুমান বস্তু তিয়াই খালে বহুত উপকাৰ হয়। পানীত তিতি থকাৰ বাবে এনে খাদ্য সামগ্ৰী গজালি ওলাবলৈ আৰম্ভ কৰে। এনেদৰে খাদ্য গ্ৰহণ কৰিলে তেওঁলোকে পোৱা পুষ্টি বৃদ্ধি পায় আৰু যথেষ্ট শক্তি প্ৰদান কৰে। এনে অংকুৰিত বস্তু খোৱাটো শৰীৰৰ বাবে উপকাৰী।
মগু
প্ৰটিন, পটাছিয়াম আৰু মেগনেছিয়াম, ফাইবাৰ আৰু বি ভিটামিন আদি পুষ্টিকৰ উপাদানৰে মগু থাকে। তিয়াই থোৱাৰ পিছত খালে উচ্চ ৰক্তচাপ, ডায়েবেটিছ, কেন্সাৰ আদি ৰোগৰ সম্ভাৱনা দূৰ হয়।
কিচমিচ
কিচমিচত প্ৰচুৰ পৰিমাণে পুষ্টিকৰ উপাদান থাকে। ইয়াত এন্টি অক্সিডেন্ট, পটাছিয়াম, মেগনেছিয়াম আৰু আইৰণ আদি পুষ্টিকৰ উপাদান থাকে। তিয়াই থোৱা কিচমিচ খোৱাটো অতি উপকাৰী। এইদৰে কিচমিচ খালে ৰক্তহীনতা, বৃক্কৰ পাথৰ আৰু এচিডিটিৰ দৰে ৰোগবোৰ বন্ধ হৈ থাকে।
চিত্ৰ
ডুমুৰত জিংক, মেগনেছিয়াম, আইৰণ, প্ৰটিন আৰু ভিটামিন প্ৰচুৰ পৰিমাণে পোৱা যায়। তিয়াই থোৱা ডুমুৰ খালে ওজন আৰু কলেষ্টেৰল কমোৱাত সহায় কৰে। তিয়াই থোৱা ডুমুৰে শৰীৰত তেজৰ অভাৱ দূৰ কৰে।
আলমণ্ড
ভিটামিন এ, ভিটামিন ই আৰু এন্টি অক্সিডেন্টযুক্ত তিতা আলমণ্ড খোৱাটো স্বাস্থ্যৰ বাবে অতি উপকাৰী বুলি বিবেচিত হয়। এইদৰে আলমণ্ড খালে মগজু মজবুত হয়। হৃদযন্ত্ৰৰ বাবেও উপকাৰী।
মেথি
মেথিত বহুতো পুষ্টিকৰ উপাদান থাকে। ইয়াক তিয়াই খোৱাটো স্বাস্থ্যৰ বাবে অতি উপকাৰী। তিয়াই থোৱা মেথি খালে মেদবহুলতা, কলেষ্টেৰল আৰু চেনি নিয়ন্ত্ৰণত সহায় কৰে। এইদৰে মেথি খালে হজম শক্তিৰ লগত জড়িত সমস্যাবোৰো নাইকিয়া হয়।