এইসমূহ ফল ডায়েবেটিছ ৰোগীৰ বাবে ‘ঔষধ’…

ডায়েবেটিছ ৰোগীক বহু ধৰণৰ স্বাস্থ্যকৰ খাদ্য খাবলৈ পৰামৰ্শ দিয়া হয়, যাতে তেওঁলোকৰ তেজত গ্লুক’জৰ মাত্ৰা বৃদ্ধি নহয়। ডায়েবেটিছ এনেকুৱা এটা বেমাৰ যে কোনোবা যদি এই ৰোগত আক্ৰান্ত হয় তেন্তে তেওঁ চিকিৎসাজনিত অৱস্থাৰ সন্মুখীন হ’ব লাগে। আনহাতে ডায়েবেটিছ ৰোগত আক্ৰান্ত লোকসকলে নিজৰ সুস্বাস্থ্য বজাই ৰখাত অসুবিধাৰ সন্মুখীন হয় তেন্তে ই তেজৰ চেনিৰ মাত্ৰা বৃদ্ধি কৰিব, লগতে বৃক্ক আৰু হৃদৰোগৰ সম্ভাৱনাও বৃদ্ধি পাব। এনে পৰিস্থিতিত আমি আপোনালোকক এনে এটা ফল খাবলৈ পৰামৰ্শ দিছো যিটো ডায়েবেটিছ ৰোগীৰ বাবে অতি উপকাৰী-

ডালিম, এই ফলটোৱে অসুস্থ নকৰে বৰঞ্চ বহু ৰোগৰ পৰা ৰক্ষা কৰে। ডালিমে কেৱল ডায়েবেটিছতেই নহয়, আন বহু সমস্যাতো সকাহ দিয়ে। ডালিমত পুষ্টিকৰ উপাদানৰ অভাৱ নাই, ইয়াত ভিটামিন চি, ভিটামিন বি, ভিটামিন কে, ফাইবাৰ, ওমেগা-৬ ফেটি এচিড, এন্টিঅক্সিডেন্ট, ফ্লেভনয়ড, ফেনলিক, আইৰণ, পটাছিয়াম আৰু জিংক থাকে যিবোৰ আমাৰ শৰীৰৰ বাবে অতি উপকাৰী।

ডালিম খোৱাৰ উপকাৰিতা-

ডালিমৰ গুটি ৰঙা আৰু বগা য’ত ডায়েবেটিছ প্ৰতিৰোধী গুণেৰে ভৰপূৰ, ডায়েবেটিছ ৰোগীৰ বাবে ই ঔষধতকৈ কম নহয়। ডালিমৰ ৰসে তেজৰ চেনি নিয়ন্ত্ৰণত বহুখিনি সহায় কৰে।

শৰীৰত তেজৰ অভাৱত ভুগি থকা লোকসকলে প্ৰায়ে ক্লান্তি আৰু দুৰ্বলতাৰ সন্মুখীন হয়, এনে অৱস্থাক ৰক্তহীনতা বুলি কোৱা হয়। যদি আপুনিও এই ৰোগত আক্ৰান্ত তেন্তে নিশ্চিতভাৱে ডালিম খাই, তেন্তে আইৰণৰ অভাৱ দূৰ কৰাই নহয় ৰক্তকণিকাও বৃদ্ধি কৰে।

ডালিমত এন্টিঅক্সিডেন্ট গুণ পোৱা যায়, যাৰ জৰিয়তে গৰ্ভাৱস্থাত প্লেচেণ্টা সুৰক্ষিত হয়। এই ফলত থকা ফ’লেট নাৰীৰ গৰ্ভত বৃদ্ধি পোৱা শিশুৰ স্বাস্থ্যৰ বাবে অতি উপকাৰী।


Related Articles