চাহ খাই ভাল পোৱা সকলে চাহৰ সৈতে নাখাব এইসমূহ বস্তু…

সকলোৱে চাহ খাই ভাল পায়। কিন্তু আমি যেতিয়া চাহ খাওঁ তেতিয়া তাৰ লগত কিছুমান বস্তু সেৱন কৰো যিয়ে আমাৰ স্বাস্থ্যৰ ক্ষতি কৰিব পাৰে। গতিকে আজি আমি আপোনালোকক চাহৰ লগত কি কি বস্তু খাব নালাগে এই বিষয়ে জনাম…



১/ নেমু
বহুতে নেমু মিহলাই চাহ খায়। কিন্তু আপোনালোকক কওঁ যে চাহ আৰু নেমু একেলগে খালে আপোনাৰ স্বাস্থ্যৰ ক্ষতি হ’ব পাৰে। আচলতে নেমুত ভিটামিন চি থাকে। চাহত কেফেইন থাকে। কেৱল এয়াই নহয়, চাহ আৰু নেমু এচিডত পোৱা ট্ৰেচ এলিমেণ্টে একেলগে ক্ষতি কৰে। ইয়াৰ বাবে আপোনাৰ পেটৰ সৈতে জড়িত সমস্যা হ’ব পাৰে। ইয়াৰ ফলত পেটৰ বিষ আৰু ক্ৰেম্প হ’ব পাৰে।

২) হালধি
চাহত কেফেইন থাকে যিয়ে খোৱাৰ পিছত শক্তি প্ৰদান কৰে। আনহাতে, চাহৰ লগত হালধি থকা যিকোনো বস্তু সেৱন কৰিলে স্বাস্থ্যৰ অৱনতি ঘটে। এনে পৰিস্থিতিত আমি যদি চাহৰ লগত হালধিযুক্ত কিবা এটা খাওঁ তেন্তে শৰীৰত তাপ বৃদ্ধি হ’ব পাৰে কিয়নো হালধি গৰম। যাৰ বাবে আপোনাৰ ঘাম বা মূৰ ঘূৰোৱাৰ দৰে সমস্যা হ’ব পাৰে। ইয়াৰ বাবে আপোনাৰ গেছ গঠনৰ সমস্যাও হ’ব পাৰে।

৩/ জলপান
বাৰিষাৰ সময়ত মানুহে চাহ আৰু পকৰা খুব ভাল পায়। প্ৰায়ে মানুহে চাহৰ লগত ভজা খাদ্য খাই ভাল পায়। কিন্তু পকৰা বিশেষকৈ ডিপ ফ্ৰাইড কৰা হয়, সেয়েহে চাহৰ লগত ই আপোনাৰ ক্ষতি কৰিব পাৰে। আচলতে পকৰাত থকা আটাৰে শৰীৰত পুষ্টিকৰ পদাৰ্থ শোষণ হোৱাত বাধা দিয়ে। যাৰ বাবে পেটৰ বিষ আৰু কোষ্ঠকাঠিন্যৰ দৰে সমস্যা হ’ব পাৰে।


Related Articles