নতুন বছৰে নতুন আৰম্ভণিৰ বাৰ্তা আনে। নতুন বছৰে হৈছে নিজকে উন্নত কৰাৰ উপযুক্ত সময়। আমাৰ বেছিভাগেই উন্নত স্বাস্থ্যৰ বাবে নতুন পৰিকল্পনা কৰে, কিন্তু প্ৰায়ে সঠিক খাদ্যাভ্যাসক আমি গুৰুত্ব নিদিওঁ। যদি আপুনি ২০২৫ চনক স্বাস্থ্যসন্মত আৰু শক্তিশালী কৰিব বিচাৰে তেন্তে আপোনাৰ খাদ্যাভ্যাসত এই ৩টা পৰিৱৰ্তন কৰক।(Unhealthy Habits)
এই অভ্যাসবোৰ গ্ৰহণ কৰকঃ
১/ জাংক ফুড ত্যাগ কৰকঃ
আজিকালি জাংক ফুড খোৱাটো সাধাৰণ হৈ পৰিছে। খাবলৈ সোৱাদযুক্ত হ’লেও জাংক ফুডত পুষ্টিকৰ উপাদানৰ যথেষ্ট অভাৱ। এইবোৰত থকা অতিৰিক্ত চেনি, ট্ৰেন্স ফেট আৰু ছডিয়ামে আমাৰ শৰীৰত মেদবহুলতা, ডায়েবেটিছ আৰু হৃদৰোগৰ সৃষ্টি কৰে। নতুন বছৰত বাহিৰৰ পৰা ভজা আৰু প্ৰচেছড খাদ্য খোৱা কম কৰিবলৈ চেষ্টা কৰক। তাৰ পৰিৱৰ্তে ঘৰতে বনোৱা খাদ্য খাবলৈ চেষ্টা কৰক।(Unhealthy Habits To Avoid)
২) উপযুক্ত পৰিমাণৰ পানী খাব লাগেঃ
বহুলোকেই পৰ্যাপ্ত পৰিমাণৰ পানী নাখায়। যাৰ বাবে শৰীৰত পানীৰ অভাৱ হয়। পানীয়ে আমাৰ শৰীৰৰ পৰা বিষাক্ত পদাৰ্থ বাহিৰ কৰি পেলোৱাত সহায় কৰে, হজম শক্তি বৃদ্ধি কৰে আৰু ছালখনক উজ্জ্বল কৰি ৰাখে। নতুন বছৰত দিনটোত কমেও ৮-১০ গিলাচ পানী খোৱাৰ অভ্যাস গঢ়ি তোলক।
৩/ ৰাতিৰ আহাৰ কম আৰু সময়মতে খাব লাগেঃ
বেছি আৰু পলমকৈ ৰাতিৰ আহাৰ খোৱাৰ ফলত পাচনতন্ত্ৰত অতি বেয়া প্ৰভাৱ পৰে। ইয়াৰ ফলত এচিডিটি, মেদবহুলতা আৰু টোপনিৰ সমস্যা হ’ব পাৰে। ২০২৫ চনত এটা নিয়ম বনাওক যে ৰাতিৰ আহাৰ কম, পুষ্টিকৰ হ’ব লাগে আৰু শোৱাৰ ২-৩ ঘণ্টা আগতে খাব লাগে। ইয়াৰ বাবে আপুনি দাইল, শাক-পাচলি, চালাড আৰু চূপৰ দৰে খাদ্য বাছি ল’ব পাৰে।
নতুন বছৰটো আপোনাৰ স্বাস্থ্যক অগ্ৰাধিকাৰ দিয়াৰ সুযোগ। এই ৩টা সহজ কিন্তু ফলপ্ৰসূ অভ্যাস গ্ৰহণ কৰিলে আপুনি কেৱল ৰোগৰ পৰা আঁতৰি থকাই নহয়, উন্নত আৰু সুস্থ জীৱনশৈলীও জীয়াই থাকিব পাৰিব।