ইউৰিক এচিড আজিকালি এটা সাধাৰণ সমস্যা হৈ পৰিছে। সাধাৰণতে কমবয়সীয়া লোকৰ পৰা বৃদ্ধলৈকে এই ৰোগে দেখা দিয়ে। বিশেষকৈ শীতকালত এই সমস্যা বাঢ়ে, যাৰ বাবে ইউৰিক এচিড ৰোগীয়ে বহু অসুবিধাৰ সন্মুখীন হ’বলগীয়া হয়। এই ৰোগৰ বাবে আপুনি চিকিৎসা গ্ৰহণ কৰা লগতে বহু ধৰণৰ ঔষধো খাব লাগে। কিন্তু যদি আপুনি আপোনাৰ দৈনন্দিন খাদ্যাভ্যাসত কিছু পৰিৱৰ্তন কৰে তেন্তে এই সমস্যা হ্ৰাস কৰাটো সহজ হ’ব। (Uric Acid)ইউৰিক এচিড ৰোগীয়ে কোনবোৰ ফল খাব লাগে জানো আহক-(Fruits For Uric Acid)
১/ কমলা
কমলা ভিটামিন চিৰ সমৃদ্ধ উৎস হিচাপে জনা যায় যদিও কমলাত ভিটামিন ই, ফলেট আৰু পটাছিয়াম প্ৰচুৰ পৰিমাণে থাকে যিয়ে শৰীৰত থকা বিষাক্ত পদাৰ্থ হ্ৰাস কৰাত সহায় কৰে। কমলা টেঙা খোৱাৰ ফলত ইউৰিক এচিড বৃদ্ধি হোৱাৰ সম্ভাৱনাও কমি যায়।
২/ আপেল
ইউৰিক এচিড বৃদ্ধি হ’লে আপেলৰ বেছিকৈ খাব লাগে কাৰণ আপেলত প্ৰচুৰ পৰিমাণে আঁহ থাকে, যাৰ ফলত তেজত ইউৰিক এচিডৰ মাত্ৰা হ্ৰাস পাব পাৰে। আপেলক স্বাস্থ্যকৰ খাদ্যৰ শ্ৰেণীত ৰখা হয়, গতিকে আপেল খাব পাৰে।
৩/ কিউই
কিউই এবিধ অতি পুষ্টিকৰ ফল, যিটো ইউৰিক এচিড ৰোগীৰ বাবে অতি উপকাৰী বুলি গণ্য কৰা হয়। ভিটামিন চিৰ পৰিমাণ বেছি হোৱাৰ বাবে ই ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰে আৰু লগতে তেজৰ প্লেটলেট ৰক্ষা কৰে, ইয়াত ভিটামিন চি, ভিটামিন ই আৰু ফ’লেটও পোৱা যায়।
৪/ কল
কল অতি সাধাৰণ খাদ্য, ইউৰিক এচিড বৃদ্ধিৰ সমস্যা থকাসকলৰ বাবে এই ফল উপকাৰী বুলি প্ৰমাণিত হ’ব পাৰে। আচলতে এই ফলত পিউৰিন কম পোৱা যায়, যাৰ ফলত গাউটৰ সম্ভাৱনা কম হয়।