আজিকালি প্ৰায় সকলোৱেই কলেষ্টেৰলৰ বাবে চিন্তিত হৈ থাকে। এয়া এক জটিল সমস্যা। শৰীৰটো এই ৰোগত পৰিবলৈ বেছি সময় নালাগে। এই পদাৰ্থ ৰক্তবাহী নলীৰ ভিতৰতহে জমা হয়।ফলত স্বাভাৱিক তেজৰ সোঁতত ব্যাঘাত জন্মে। তাৰ বাবেই হাৰ্ট এটেক আৰু পেৰিফেৰেল আৰ্টাৰী ডিজিজৰ সম্ভাৱনা বৃদ্ধি পায়। গতিকে যিকোনো প্ৰকাৰে কলেষ্টেৰল নিয়ন্ত্ৰণত ৰাখিবলৈ চেষ্টা কৰিব লাগে। আৰু সেই কামত সফল হ’ব বিচাৰিলে প্ৰথমে বাহিৰত ফাষ্ট ফুড খোৱা বন্ধ কৰিব লাগিব।শীতকালত সাধাৰণতে সতেজ শাক-পাচলি পোৱা যায়। এই শাক-পাচলিবোৰে কলেষ্টেৰল হ্ৰাস কৰাত সহায় কৰে।
বিলাহী
অতি উপযোগী পাচলি হ’ল বিলাহী। ইয়াত প্ৰচুৰ পৰিমাণে দ্ৰৱণীয় আঁহ থাকে। আৰু এই পদাৰ্থই খাদ্যত থকা কলেষ্টেৰল অন্ত্ৰত শোষিত হোৱাত বাধা দিয়ে। ফলত ক্ষতিকাৰক কলেষ্টেৰল বৃদ্ধিৰ সুযোগ নাপায়।
কিন্তু এয়াই শেষ নহয়, এই শাকত কেইবাটাও গুৰুত্বপূৰ্ণ এন্টিঅক্সিডেন্ট থাকে। আৰু সেই উপাদানে হৃদৰোগ প্ৰতিৰোধ কৰাত সহায় কৰে। গতিকে দৈনন্দিন খাদ্য তালিকাত বিলাহী নিশ্চিতভাৱে অন্তৰ্ভুক্ত কৰিব লাগে।
লাও
লাওত প্ৰচুৰ পৰিমাণে খনিজ পদাৰ্থ থাকে। ফলত এই পাচলি খালে শৰীৰৰ বিষমুক্ত হয়। কেৱল সেয়াই নহয়, ইয়াত জমা হোৱা আঁহে কলেষ্টেৰল নিয়ন্ত্ৰণতো ভাল কাম কৰে। ফলত হৃদযন্ত্ৰ সুস্থ হৈ উঠাৰ বাহিৰেও নিয়মিতভাৱ ওজন অধিক ক্ষীপ্ৰ হাৰত হ্ৰাস কৰে। যাৰ বাবে ডাঙৰ ডাঙৰ ৰোগৰ পৰা হাত সাৰিব পাৰি। গতিকে যিকোনো প্ৰকাৰে খাদ্যত কুমলীয়া ডালিম অন্তৰ্ভুক্ত কৰিবলৈ চেষ্টা কৰক।
বিলাহী
কলেষ্টেৰল নিয়ন্ত্ৰণত ৰখাতো এই সুপৰিচিত শাকবিধ সদায় অকলশৰীয়া। ইয়াত লাইকোপেন নামৰ এটা উপাদান থাকে। আৰু এই উপাদানে বেয়া কলেষ্টেৰল আৰু ট্ৰাইগ্লিচাৰাইড নিয়ন্ত্ৰণত ৰখাত সহায় কৰে। কেৱল সেয়াই নহয়, ইয়াত থকা আঁহে কলেষ্টেৰল শোষণত বাধা দিয়ে। ফলত শৰীৰ সুস্থ হৈ থাকে। হৃদৰোগৰ পৰাও হাত সাৰিব পাৰি। গতিকে দৈনন্দিন খাদ্য তালিকাত টমেটো নিশ্চিতভাৱে অন্তৰ্ভুক্ত কৰক আপুনিও।
ব্ৰকলি
ব্ৰকলিত কেইবাটাও প্ৰয়োজনীয় ভিটামিন আৰু খনিজ পদাৰ্থ থাকে। ইয়াৰ উপৰিও ইয়াত প্ৰচুৰ পৰিমাণে এন্টিঅক্সিডেন্ট থাকে। সেইবাবেই ব্ৰকলি খালে শৰীৰ সুস্থ হৈ থাকে। শৰীৰৰ প্ৰদাহ কমায়। হৃদৰোগ বহু দূৰত থাকে। ইয়াৰ বাহিৰেও বেয়া কলেষ্টেৰল হ্ৰাস কৰাৰ লগতে ভাল কলেষ্টেৰল বৃদ্ধিৰ বাবে ব্ৰকলি সৰ্বোত্তম আহিলা হ’ব পাৰে। গতিকে দৈনন্দিন খাদ্য তালিকাত ব্ৰকলি অন্তৰ্ভুক্ত কৰিবলৈ চেষ্টা কৰক।
ফুলকবি
যদি আপুনি আপোনাৰ শৰীৰ আৰু স্বাস্থ্য পুনৰুদ্ধাৰ কৰিব বিচাৰে তেন্তে নিয়মিতভাৱে ফুলকবি খাব লাগে। ইয়াত থকা ভিটামিন চিয়ে ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰে। কেৱল সেয়াই নহয়, ফুলকবি নিয়মিত সেৱনে শৰীৰত আঁহৰ অভাৱ দূৰ কৰাত সহায় কৰে। গতিকে দৈনন্দিন খাদ্য তালিকাত ফুলকবি অন্তৰ্ভুক্ত কৰাটো নিশ্চিত কৰক।