ঈদৰ দিনা বিশেষ কিবা ৰান্ধিব বিচাৰিছে নেকি? ৰান্ধক এইসমূহ খাদ্য…

পবিত্ৰ ৰমজান মাহ শেষ হোৱাৰ লগে লগে ঈদ উদযাপন কৰিছে ইছলাম ধৰ্মাৱলম্বী ৰাইজে। ঈদৰ দিনা কি কি ৰান্ধিব তাকে ভাবি আপুনি বিভ্ৰান্ত হৈছে নেকি? আজি আপুনি ৰান্ধিব পৰা বিশেষ কিছুমান খাদ্যৰ বিষয়ে ক’ম।সুগন্ধি ভাত, কুকুৰা বা মাংসৰ টুকুৰাৰে ঈদৰ দিনা বিৰিয়ানীৰ প্লেট এখনে কেতিয়াও হৃদয় জয় কৰাত ব্যৰ্থ নহয়।


ঘিউ, গাখীৰ, চেনি আৰু শুকান ফলত পোৰা ভাৰ্মিচেলিৰ পৰা তৈয়াৰী ঈদ উদযাপনৰ আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ খাদ্য মীথাই।

চাউল, গাখীৰ, চেনি, ইলাচি আৰু শুকান ফলৰ পৰা ফিৰনি তৈয়াৰ কৰা হয়। ইয়াক ঈদ-বিশেষ কৰিবলৈ ইয়াত ৰং আৰু সুগন্ধিৰ বাবে কিছু কেশৰ দিব পাৰে।

ঈদৰ সময়ত জনপ্ৰিয় পানীয়ৰ ভিতৰত অন্যতম হৈছে গোলাপ শ্বৰবট। ই সুগন্ধি আৰু সতেজ আৰু ই আপোনাক খাদ্য সুস্বাদুভাৱে আৰম্ভ কৰাত সহায় কৰে।


কিছুমান সুস্বাদু মাটন কাবাবৰ অবিহনে ঈদৰ খাদ্য আধৰুৱা। কোমল, টেঙা, ৰসাল কাবাব অলপ সময়ৰ ভিতৰতে মুখত গলি যায়।

কচোৰী এটা আচৰিত খাদ্য, যিটো ষ্টাৰ্টাৰ হিচাপে পৰিবেশন কৰিব পাৰি। ইয়াত কিমা ভৰাই দিলে ই এক উৎকৃষ্ট সমৃদ্ধি লাভ কৰিব আৰু আপোনাৰ ঈদৰ বিশেষ খাদ্যও সাজু হ’ব।

Related Articles