Breaking

৪০ বছৰ বয়সতো ছালখন ধুনীয়া কৰি ৰাখিব বিচাৰেনে? গতিকে এই ৫ টা খাদ্য খাওক…

0 66

যেতিয়া আপোনাৰ বয়স ৪০ বছৰ হ’ব তেতিয়া আপোনাৰ ছাল পৰিৱৰ্তন হ’বলৈ আৰম্ভ কৰিব। বয়স বৃদ্ধিৰ লগে লগে ছালৰ স্থিতিস্থাপকতা কমি যায় আৰু বলিৰেখা দেখা দিবলৈ আৰম্ভ কৰে। কিন্তু সঠিক খাদ্য আৰু জীৱনশৈলীৰ দ্বাৰা আপুনি আপোনাৰ ছালখনক উজ্জ্বল কৰিব পাৰে। পাঁচটা খাদ্যৰ বিষয়ে জানি লওক…


জামুকত প্ৰচুৰ পৰিমাণে ভিটামিন চি আৰু এন্টিঅক্সিডেন্ট থাকে, যিয়ে ছালখনক ফ্ৰী ৰেডিকেলৰ পৰা ৰক্ষা কৰে আৰু কলাজেন উৎপাদনত সহায় কৰে। কলাজেনে ছালৰ স্থিতিস্থাপকতা বজাই ৰাখে, যাৰ ফলত আপোনাৰ ছালখনক ধুনীয়া হয়।

ছালমন আৰু টুনাৰ দৰে চৰ্বিযুক্ত মাছত ওমেগা-৩ ফেটি এচিডৰ সমৃদ্ধ উৎস, যিয়ে আপোনাৰ ছালখনক ভিতৰৰ পৰা পুষ্টি প্ৰদান কৰে আৰু ইয়াক জলসিঞ্চিত কৰি ৰাখে। এই ফেটি এচিডে ছালৰ প্ৰদাহ কমায় আৰু প্ৰাকৃতিক তেলৰ ভাৰসাম্য ৰক্ষা কৰে। ইয়াৰ ফলত আপোনাৰ ছালখন কোমল আৰু জিলিকি থাকে আৰু বলিৰেখা কম দেখা যায়।

পালেং শাকত ভিটামিন এ, ভিটামিন চি, আৰু ভিটামিন কেৰ দৰে পুষ্টিকৰ উপাদানৰ লগতে আইৰণ আৰু ফ’লেট থাকে, যিয়ে আপোনাৰ ছালখনক উজ্জ্বল কৰি ৰাখে। ভিটামিন এয়ে ছালৰ কোষৰ উৎপাদনত সহায় কৰে আনহাতে ভিটামিন চিয়ে কলাজেন গঠনত সহায় কৰে।

বিলাহীত লাইকোপিন নামৰ এন্টিঅক্সিডেন্ট থাকে, যিয়ে ছালখনক ৰ’দৰ UV ৰশ্মিৰ পৰা ৰক্ষা কৰে আৰু বয়স বৃদ্ধিৰ প্ৰক্ৰিয়াটো লেহেমীয়া কৰে।

Leave A Reply

Your email address will not be published.