যিসকলে ওজন বৃদ্ধিৰ বাবে অসুবিধাৰ সন্মুখীন হয়, তেওঁলোকৰ বাবে গ্ৰীষ্মকাল এটা ভাল ঋতু। এই ঋতুত আপুনি সহজেই ওজন কমাব পাৰে। এই ক্ষেত্ৰত আমি আপোনাক কিছুমান শাক-পাচলিৰ নাম ক’ম, যি সমূহ খাদ্যত অন্তৰ্ভুক্ত কৰি আপুনি ওজন হ্ৰাস কৰিব পাৰে…
১/ লাউৰ ৰস
যদি আপুনি গ্ৰীষ্মকালত আপোনাৰ ওজন কম কৰিব বিচাৰে, তেন্তে জাতিলাউ হ’ব সৰ্বোত্তম বিকল্প। আজিকালি লাও বহুতে খায়। ইয়াক সেৱনে সহজেই ওজন কমাব পাৰে।
২/ তিয়হ
গ্ৰীষ্মকালত আপুনি নিশ্চয় বজাৰত তিয়হ বহুত দেখে। তিয়হত প্ৰচুৰ পৰিমাণে পানী পোৱা যায়। তিয়হ খালে শৰীৰটো জলসিঞ্চিত হৈ থাকে। তিয়হত প্ৰচুৰ পৰিমাণে আঁহ থাকে। ইয়াক বহু ধৰণে খাদ্য তালিকাত অন্তৰ্ভুক্ত কৰিব পাৰে।
৩/ তিতা কেৰেলা
বহুতে তিতা ভাল নাপায়। কিন্তু আপোনালোকক কওঁ যে বহু ৰোগৰ চিকিৎসাত তিতা কেৰেলা ফলপ্ৰসূ। ডায়েবেটিছ ৰোগীক তিতা কেৰেলা সেৱন কৰিবলৈ পৰামৰ্শ দিয়া হয়। একেদৰে ওজন কমোৱাতো এই পাচলি যথেষ্ট সহায়ক।
৪/ ভেণ্ডি
বেছিভাগ ল’ৰা-ছোৱালীয়ে ভেণ্ডি বৰ ভাল পায়। ই স্বাস্থ্যৰ বাবে বহু দিশত উপকাৰ কৰে। ওজন কমোৱাতো ই আপোনাক সহায় কৰে।