তাৎক্ষণিক স্নেক ৰেচিপি: মচলাযুক্ত মিঠা কৰ্ণ চাট খুৱাই অতিথিসকলক স্বাগতম জনাব-চুইট কৰ্ণ চাট ৰেচিপি: আজি আমি আপোনাৰ বাবে মিঠা মাকৈ চাট তৈয়াৰ কৰাৰ ৰেচিপি আনিছো, যাক আপুনি চেষ্টা কৰিব পাৰে।চুইট কৰ্ণ চাট হৈছে উতলা মিঠা মাকৈৰে তৈয়াৰ কৰা এক ব্যঞ্জন যাক ঠিক চাট ষ্টাইলত তৈয়াৰ কৰা হয়। বেছিভাগ মানুহে এই মিঠা মাকৈৰ চাট খাবলৈ ভাল পায়। ঋতু যিয়েই নহওঁক, মিঠা মাকৈৰ চাট প্ৰতিটো ঋতুতে খাবলৈ সমানে আনন্দদায়ক। ইয়াত যোগ কৰা মাখনে ইয়াৰ সোৱাদক আৰু অধিক অনন্য কৰি তোলে। আজি আমি আপোনাৰ বাবে মিঠা মাকৈ ৰন্ধন প্ৰণালী আনিছোঁ, য’ত ইয়াক কেনেদৰে বনাব লাগে সেইটো ধাপে ধাপে বৰ্ণনা কৰা হৈছে।
অত্যাৱশ্যকীয় সামগ্ৰী
মিঠা মাকৈৰ চাট প্ৰস্তুত কৰিবলৈ, আপোনাক উতলা মাকৈৰ শস্য, মাখন, ৰঙা জলকীয়া গুৰি, ক’লা জালুক গুৰি, পিয়াজ, বিলাহী, নেমুৰ ৰস, চেভ আৰু সেউজীয়া ধনিয়াৰ প্ৰয়োজন হ’ব। এই সকলোবোৰ বস্তু প্ৰতিটো পাকঘৰত সহজে উপলব্ধ, গতিকে কোনো পলম নকৰাকৈ মিঠা মাকৈৰ চাট বনোৱা আৰম্ভ কৰোঁ আহক।
মিঠা মাকৈ ৰখা কেনেদৰে বনাব লাগে
ইয়াক বনাবলৈ, প্ৰথমে মাকৈখিনি উতলাওক আৰু ইয়াক বাহিৰলৈ উলিয়াওক আৰু প্লেটএখনত ৰাখক। এতিয়া গেছত এটা পেন ৰাখক আৰু যেতিয়া গৰম হয়, ইয়াত অলপ মাখন যোগ দিয়ক, মাখন গৰম হোৱাৰ পিছত, ইয়াত উতলা কৰ্ণ যোগ দিয়ক আৰু ইয়াক সঠিকভাৱে ভাজক। মনত ৰাখিব যে ইয়াক মজলীয়া জুইত ভাজক নহলে কৰ্ণ জ্বলিব পাৰে। এতিয়া ভজা মাকৈবোৰ এখন প্লেটত উলিয়াওক আৰু ৰঙা জলকীয়া গুৰি, জালুকগুৰি, নিমখ যোগ দিয়ক। এতিয়া মিহিকৈ কটা পিয়াজ, বিলাহী, নিমখ, চেভ আৰু সেউজীয়া ধনিয়া যোগ দিয়ক। এই সকলোবোৰ বস্তুৰ ওপৰত নেমুৰ ৰস ৰাখক আৰু চামুচৰ সহায়ত ইয়াক সঠিকভাৱে মিহলি কৰক। মিঠা মাকৈচাট পৰিৱেশন কৰিবলৈ সাজু।